Yandex Metrica

ABD Kongre üyesinin Ekrem İmamoğlu itirafı: Türkiye'yi Batı rotasına sokmak için onunla görüştük

ABD Kongre üyesinin Ekrem İmamoğlu itirafı: Türkiye'yi Batı rotasına sokmak için onunla görüştük

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun büyükelçiler dışında ABD Kongre üyeleriyle de irtibatı ortaya çıktı. Beyaz Saray dış politikasına yön veren isimlerle çevrimiçi oturumda buluşan ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Bill Keating, "Türkiye'yi yeniden Batı rotasına sokmak için Ekrem İmamoğlu ile görüşme halinde olduğunu" söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:07

Amerika Birleşik Devletleri'nde Temsilciler Meclisi üyelerinin düzenlediği çevrimiçi oturum Türkiye hakkında enteresan itiraflara sahne oldu. Temsilciler Meclisi üyeleri Ted Deutch ile Bill Keating'in moderatörlük yaptığı toplantı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni ilişkilerini günyüzüne çıkardı. 

"Doğu Akdeniz'de Fırsatlar ve Sınamalar: ABD'nin Çıkarlarını ve Bölgesel İşbirliğini İncelemek" başlıklı oturumda Kongre üyesi Bill (William Richard) Keating, Türkiye'yi yeniden Batı rotasına sokmak için İmamoğlu ile temas halinde olduklarını açıkladı. Türkiye'nin Batı güdümüne girmesinin kaçınılmaz olduğunu ileri süren Keating, İmamoğlu ile görüştüklerini belirtirken sözkonusu temasın ne zaman gerçekleştiğine ilişkin bilgi vermedi. 

DEM Parti kapatılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş açıklama DEM Parti kapatılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş açıklama Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EKSENİMİZE ÇEKİLMELİ 

Amerikan dış politikasının en etkili isimlerinin katıldığı çevrimiçi oturumda Alan Makovsky, Alissa de Carbonnel, Howard Eissenstat ve Frederick Kagan hazır bulundu. Rusya-Ukrayna savaşı konusunda Türkiye'nin dış politikadaki tarafsız konumunun tartışıldığı oturumda ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Bill Keating, Ankara'nın Washington tarafından belirlenen istikamete mutlaka çekilmesi gerektiğinden bahsetti. 



Türkiye'de muhalefetin yerel seçimde AK Parti'ye karşı başarılarından övgüyle bahseden Keating, "Türkiye’nin değişmeyeceğini düşünmek hiç mantıklı değil. Değişecekler, gün gibi açık. Yerel olarak da İstanbul’da ve diğer bölgelerde demokratik çabalar var. Gidişat belirli bir doğrultuda ve gelecekte varacağı yer çok açık" dedi. 

Kendi kendine "Türkiye konusunda şu an yaptığımızdan farklı olarak ne yapabiliriz?" diye soran Keating, ardından şu ifadeleri kullandı: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyla, başka insanlarla görüştük. Bence bu artık oynamamız gereken bir kart. Türkiye'nin bu noktaya gelmesi için bekleyemeyiz. Onları bunun içine çekmemiz lazım, çıkarları için... ABD bir şeyler yapmalı. ABD, Türkiye'nin gerçek çıkarının ne olduğunu fark etmesi için harekete geçmelidir. Rusya’yla kurdukları bağlantı mantıklı değil."

Saat verildi! MGM'den ve İstanbul Valiliğinden peş peşe sıcaklık uyarısı: Yanacağız! Saat verildi! MGM'den ve İstanbul Valiliğinden peş peşe sıcaklık uyarısı:... Haberi Görüntüle

BAŞKA KİMLER VAR MERAK EDİLİYORDU

Türkiye'de bulunan yabancı ülke büyükelçileriyle temasları sık sık eleştiri konusu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun böylece ABD Kongre üyeleriyle de bağlantıda olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu, ocak ayında İstanbul'u esir alan kar yağışı sırasında İngiltere Büyükelçisi Dominic Chilcott ile gizli olarak planlanmış bir yemekte buluşmuş ancak bu görüşme sızdırılınca zor durumda kalmıştı. İmamoğlu, ABD Büyükelçisi Jeffrey Flake ile de bir araya gelmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading