Yandex Metrica

559 üründe domuz eti! Bakanlık tek tek o markaları açıkladı

559 üründe domuz eti! Bakanlık tek tek o markaları açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, sakatat, kanatlı eti, sidenafil, gıda boyası ve nişasta içeren market ürünlerini teker teker ifşa etti. Toplamda 371 firmaya ait 559 ürün mercek altına alındı. Bazı ürünlerde domuz eti tespit edildi.

Gündem

23.01.2024, 18:54

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bazı alkolsüz içeceklerde, çikolatalarda ilaç etken maddesi Sildenafil’e rastlandı, baharat ürünlerinde gıda boyası, zeytinyağında uygunsuzluk, peynirde nişasta, bazı sucuklarda sakatat, kanatlı eti belirlendi. Bazı firmaların et ürünlerinde ise at veya eşek eti tespiti yapıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

Bursa planlı su kesinti listesi: 27 Nisan Cumartesi BUSKİ duyurdu! O ilçelerde su olmayacak Bursa planlı su kesinti listesi: 27 Nisan Cumartesi BUSKİ duyurdu!... Haberi Görüntüle

2 MİLYON TL'YE VARAN CEZALAR VERİLDİ

Cezaların caydırıcı hale getirildiği aktarılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Taklit ve tağşiş yapan gıda işletmecilerine gayri safi gelirlerine bağlı olarak 50 bin TL'den 2 milyon TL'ye kadar idari para cezası, hapis cezası, adli para cezası ve gıda sektörü faaliyetinden men cezası getirilmiştir. Önümüzdeki süreçte yeni risklerin belirlenmesinde yeni teknolojiler, yeni sistemler kullanılarak özellikle kasıtlı olarak gıdada taklit veya tağşiş yapan firmalar en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Yeni düzenleme gıda üreticilerine önemli sorumluluk yüklemektedir. Bu kapsamda üreticilerin hammadde tedariğini dikkatli yapmaları, gerekirse üretim prosesini ayırmaları önem arz etmektedir.

Daha önce 26 kez yapılan kamuoyu duyuruları ile gıdalarda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 1609 firmanın 3 bin 605 ürünü kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Bugün yapılan 27'nci kamuoyu duyurusu ile 371 firmaya ait 559 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. İlgili açıklamaya >https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1556/Kamuoyuna-Duyurulur bağlantısından ulaşılabilir."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading