Yandex Metrica

40 saat sonra gelen ikiz mutluluk! 12 yaşındaki Aysima Yılmaz enkazdan böyle kurtarıldı

40 saat sonra gelen ikiz mutluluk! 12 yaşındaki Aysima Yılmaz enkazdan böyle kurtarıldı

Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazından 1,5 yaşında biri kız ikiz bebek ile anne ve babası yaralı kurtarıldı. Elazığ'dan Malatya'ya giden itfaiye ekipleri, 12 yaşındaki Aysima Yılmaz'ı 40 saat sonra kurtardı. Hatay'da, komandoların çalışmasıyla 8 kişi yaralı kurtarıldı. 

Gündem

23.01.2024, 20:25

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ili etkiledi. Depremin ardından çok sayıda binada göçük oluştu. Arama kurtarma ekipleri göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için seferber oldu. Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazından 1,5 yaşında biri kız ikiz bebek ile anne ve babası yaralı kurtarıldı. Elazığ'dan Malatya'ya giden itfaiye ekipleri, 12 yaşındaki Aysima Yılmaz'ı 40 saat sonra kurtardı. Hatay'da, komandoların çalışmasıyla 8 kişi yaralı kurtarıldı. 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından göçük altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazından 1,5 yaşında biri kız ikiz bebek ile anne ve babası yaralı kurtarıldı.

İkizlerden Ahmet Erbay'ın enkazdan çıkarılma anı, kurtarma ekibinde yer alan özel harekat polisleri tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Kurtarma ekipleri, "mucize geliyor" diye bağırarak beton yığınlarının arasından gözyaşları içinde çıkardıkları bebeği sağlık ekiplerine teslim etti. İkiz bebeklerin çıkarılması, çevrede umutla bekleyenler tarafından sevinçle karşılandı. Bebekler hastaneye kaldırıldı.

Zaman zaman sessiz olunması çağrısında bulunan ekipler, devam eden çalışmalarda ikizlerin annesi Pınar ve babası İbrahim Karapirli'ye de ulaştı.


Loading