Yandex Metrica

3. Dünya Savaşı Çin'de mi başlayacak? ABD'den gerilimi artıracak karar

3. Dünya Savaşı Çin'de mi başlayacak? ABD'den gerilimi artıracak karar

ABD'den gerilimi artıracak hamle geldi. Çin ile Tayvan arasında yaşanan gerginlik devam ederken ABD bölgedeki asker sayısını artırmaya karar verdi. ABD'nin bu hamlesi ile bölgedeki asker sayısı son zamanların en yüksek seviyesine çıkıyor.

Gündem

23.01.2024, 22:19

ABD, Güney Çin Denizi'nde Çin ile Tayvan arasında yaşanan gerginlik sebebiyle Tayvan'daki askeri varlığını artırma kararı aldı. Taiwan News'ten aktarılan bilgilere göre ABD önümüzdeki aylarda Tayvan'daki asker asyısını 100 ila 200 arasında artırma planları yapıyor. 

Resmi Gazete'de yayımlandı: İliç için Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri belli oldu Resmi Gazete'de yayımlandı: İliç için Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri belli... Haberi Görüntüle

PLANIMIZ 'TEK ÇİN' POLİTİKASINA UYUYOR 

Konuya ilişkin soruya cevap veren Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Tayvan'a desteğimiz ve savunma ilişkimiz, Çin Halk Cumhuriyeti'nin oluşturduğu tehditle orantılı ve 'tek Çin' politikamızla tutarlı. Bu değişmedi." cevabını verdi. 

Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu nedir? Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu... Haberi Görüntüle

BİRÇOK ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR 

Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng da yaptığı açıklamada, Tayvan-ABD ilişkilerinin ABD silahları ve teçhizatına yönelik eğitimle sınırlı olmadığını birçok alanda işbirliği yapıldığını anımsattı. 

Tayvan'daki ABD askeri mevcudiyetinin genişlemesine değinen Chiu, detaylı açıklama için ABD tarafından gelebilecek daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarını ekledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading