Yandex Metrica

1915 Çanakkale Köprüsü nerede, nasıl gidilir? Vatandaş mest oldu! Köprüyü görebilmek için güzergah değiştirdiler

1915 Çanakkale Köprüsü nerede, nasıl gidilir?  Vatandaş mest oldu! Köprüyü görebilmek için güzergah değiştirdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart'ta açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'ne vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Köprüden geçiş yapan vatandaşlar, 'karşıya nasıl geçtiğimizi bile anlamadık' şeklinde yorumda bulundu.

Gündem

24.04.2024, 22:28

Asya ve Avrupa kıtalarını Çanakkale'de birleştiren 1915 Çanakkale Köprüsü'ne vatandaşın ilgisi büyük. Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun geçiş güzergahında olan köprüden ilk kez geçen vatandaşlar bu anı cep telefonu kameralarıyla kaydedip sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.

Gökçeada'dan Yunanistan'a giden Gökçeada Özel Rum Lisesi Müdürü İoakim Makis Kamburopulos, 1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde çok kısa sürede kıtalar arasında geçiş yaptığını kaydederek şunları söyledi: 

"Süper ve devasa olmuş. Söyleyecek söz bulamıyorum çok güzel olmuş. Ben şu an Yunanistan'a gidiyorum. Yolumuz bu sayede çok kısaldı. Hızlı bir şekilde karşıya geçip neredeyse 1 saatte sınıra ulaşabiliyoruz. Yani neredeyse 1 saat sonra yurt dışında olacağım. Bu hakikaten inanılmaz bir gelişme. Yapanlar sağ olsunlar ellerine sağlık."

Derslar kısalacak mı 2024? Yeni müfredat ile ders saatleri kısalacak mı? Derslar kısalacak mı 2024? Yeni müfredat ile ders saatleri kısalacak... Haberi Görüntüle

'ARTIK ERKENDEN EVİMİZDE OLACAĞIZ'

İstanbul'a meyve taşıyan kamyon şoförü Ferit Olgun ise köprüyü çok beğendiğini vurguladı.

Daha önce feribot kuyruğu nedeniyle zorlandıklarını kaydeden Olgun, "Uzun sıralarda bekliyorduk. Akşam ancak eve varıyorduk. Akşam 19.00'da İstanbul'dan çıktığımızda Gelibolu yoğun olduğu için sabah 04.00'te eve girdiğimiz oluyordu. Artık çok şükür bunlar olmayacak. 4-5 saat süren kuyruklarda bekliyorduk, Çanakkale şoförleri olarak. Artık erkenden evimize varabileceğiz." şeklinde konuştu.

2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden hangi Yunan Adaları'na geçiş yapılır? 2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden... Haberi Görüntüle

KÖPRÜYÜ GÖREBİLMEK İÇİN ROTA DEĞİŞTİRDİLER

Eşi Fatma Yanar ile birlikte Aydın'dan sürüşe başlayan Ömer Yanar isimli vatandaş 1915 Çanakkale Köprüsü'nü görmek için rotasını değiştirdi.

Bu güzergahtan daha önce deniz yoluyla geçtiğini söyleyen Yanar, "Köprü yolumuzu çok kısalttı. Bandırma, Erdek üzerinden de Tekirdağ'a gittim ama bu yol çok güzel olmuş." değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika: Datça'da ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Datça'da ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

'FERİBOT İLE 1 SAAT SÜRECEKTİ 4 DAKİKADA KÖPRÜDEN GEÇTİM'

Tır sürücüsü Ferit Üzeyir de aracıyla Fransa'ya oto yedek parçası götürdüğünü ifade etti.

Artık sıra beklemediklerini dile getiren Üzeyir, "Çok çabuk bir ulaşım oldu. Çok güzel. Yol çok kaliteli. 4 dakikada geçtim sanırım. Feribot ile 1 saatten fazla sürecekti." dedi.

Umurbey'den köprüyü görmek için gelen Nuri Özyurt ise "Köprümüz şahane olmuş. 4-5 dakikada karşıya geçti. Nasıl geçtiğimizi bile anlamadık. Eskiden saatlerce bekliyorduk. Şimdi adeta yağ gibi aktı gitti araba." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading