Yandex Metrica

Sitede Ara

12 baro PKK terör örgütünü aklamaya soyundu! Pençe-Kılıç Harekatına bu sözlerle karşı çıktılar

12 baro PKK terör örgütünü aklamaya soyundu! Pençe-Kılıç Harekatına bu sözlerle karşı çıktılar

TSK'nın Suriye ve Irak'ın kuzeyine terör örgütünü bölgeden temizlemek için başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na karşı çıkan 12 baro başkanlığı Türkiye'yi hedef alarak skandal bir bildiri yayınladı.

Gündem

23.01.2024, 20:05

89 hedefin imha edildiği, sözde örgüt yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği Pençe-Kılı. Hava Harekatı dünya genelinde bütün terör destekçilerini rahatsız ederken ülke içindeki terör destekçileri de operasyonu skandal sözlerle eleştirdi. 

'Odacılar' suç örgütü çökertildi! MAHZEN-30 operasyonu ile 34 kişi enselendi 'Odacılar' suç örgütü çökertildi! MAHZEN-30 operasyonu ile 34 kişi enselendi Haberi Görüntüle

PKK SÖZCÜLÜĞÜNE SOYUNDULAR 

Daha önce yapılan operasyonlarda da Türkiye karşıtı açıklamada bulunan 12 baro terör örgütü PKK'yı aklayıcı ifadeler kullanırken Türkiye'yi hedef aldı. 

İstanbul ücretsiz 23 Nisan konserleri 2024 | Ankara'da, İzmir'de 23 Nisan'da hangi konserler ve ekinlikler var? İstanbul ücretsiz 23 Nisan konserleri 2024 | Ankara'da, İzmir'de 23... Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ADINA YER VERMEDİLER 

Ağrı, Mardin, Batman, Muş, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van baroları tarafından yayınlanan ortak bildiride terör örgütünün adı geçmezken Türkiye'nin terör hedeflerini imha etmek için başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın yanlış olduğu iddia edildi. 

DEM'li Sırrı Sakık haddini aştı! Meclis bahçesinde PKK güzellemesi! DEM'li Sırrı Sakık haddini aştı! Meclis bahçesinde PKK güzellemesi! Haberi Görüntüle

12 BARODAN SKANDAL AÇIKLAMA 

12 baronun imza attığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

TSK, savaş uçaklarıyla başta Kobani olmak üzere Suriye'nin kuzeyi ve doğusunda bulunan birçok alana 20.1.2022 tarihinde hava harekatı gerçekleştirmiştir.  

Açık kaynaklardan edinilen bilgilere göre başlayan askeri operasyonda can kayıpları ve yaralananların olduğu belirtilmektedir. Askeri operasyonların sürmesi halinde şüphesiz 'daha fazla can kaybı yaşanacaktır

Hava operasyonlarının yapıldığı alanlar; Suriye'de 2011 yılından beri devam eden iç Savaştan sonra IŞİD'den temizlenen ve güvenliğin yeniden tesis edildiği, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı alanlardır

Ülke olarak yıllardır savaşın, çatışmanın ve şiddetin sorunları çözmekten ziyade daha da derinleştirdiğini yaşanan büyük acılarla tecrübe etmiş bulunmaktayız. Bugün ihtiyacımız. olan şey; Kürtlerin yoğun yaşadığı alanlara askeri operasyonlar düzenlemek suretiyle sorunu derinleştirmek değil, toplumun her kesimiyle barışmaktır. Türkiye'nin komşu halklarla ilişkilerini barışı gözeterek sürdürmesi, herkes için elzemdir.

Bireyler, gruplar ve halklar; vazgeçilmez, adil, sürdürülebilir ve kalıcı barış içinde yaşama hakkına sahiptir. Bu hakkın sağlanması ve korunması sorumluluğu devletlere aittir.
Biz aşağıda imzası bulunan Barolar savaşa karşı barışı savunmanın sorumluluğuyla; bölgede, sorunların çözümden ziyade yeni sorunlara sebebiyet verecek operasyonları halklar arasındaki barış zemini açısından tehlikeli görüyor ve hükümeti sorunlara askeri müdahaleler yerine barışçıl siyasi çözümler aramaya davet ediyoruz.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading