Yandex Metrica

Ukrayna büyükelçisi haddini aştı! TÜRSAB Başkanı'na ayar vermeye kalkınca vatandaşın hışmına uğradı

Ukrayna büyükelçisi haddini aştı! TÜRSAB Başkanı'na ayar vermeye kalkınca vatandaşın hışmına uğradı

Son dakika haberi... Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, TÜRSAB Başkanı'nın hem kendisi hem de Rus elçisiyle görüşmesine tepki gösterince vatandaşların hışmına uğradı.

Genel

21.03.2024, 12:00

Bir yandan Rus işgaline tepki gösterirken aynı zamanda hem Ukrayna hem de Rusya ile ilişkileri bozmamaya özen gösteren Ankara, hak etmediği suçlamaların muhatabı olabiliyor. 

Bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından kabul edilen Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, verimli geçen görüşme sonrası sosyal medya hesabından Türkiye'ye teşekkürlerini iletti. Ancak Bodnar daha sonra diplomatik nezaketsizlik olarak algılanabilecek bir davranışa imza attı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın önce kendisiyle görüştüğünü, sonrasında da Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov bir araya geldiğini hatırlatan Bodnar, TÜRSAB Başkanı'na Rus elçiyle görüşmesinden ötürü tepki gösterdi. Bodnar sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

"TÜRSAB Başkanının sabah bizimle, sonrasında ise Rusya Büyükelçisi ile görüşmesi ikiyüzlü politikanın göstergesidir. Saldırgan Rusya ile kendini savunan Ukrayna arasına eşittir işaretinin konulması suç ortağı olmak anlamına gelir. Ukrayna seyahat acentalarını TÜRSAB ile çalışmamaya çağırıyoruz."

Bir turizm kurumunun Türkiye ile ilgili konularda hem Ukrayna hem de Rusya ile görüşmesini yadırgayarak yetkililere yön vermeye çalışan Bodnar, vatandaşlardan büyük tepki gördü. Vasyl Bodnar'ın mesajının altına vatandaşlar şu yorumları bıraktı:

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

SAVAŞINIZIN TARAFI DEĞİLİZ

"Mesleki donanımı turizm üzerine olan bir yapı tabi ki turist potansiyeli barındıran her ülke ile görüşür ve çalışır... Siz gerçekten işi şımarıklığa döktünüz artık... Tamam Rusya saldırganlığına karşı tepki gösterdik ama savaşınızın tarafı değiliz..." (Volkan Okçu)

"Yakıştı mı bu tivit size? Koskoca bir millet ve bir devlet size yardım için seferber olduk siz bize ikiyüzlü diyemezsiniz. Hiç hoş değil, bu tiviti silin lütfen!" (Muhsin Emre Demiröz)

"Sayın büyükelçi bilmem farkında mısınız ama halkınız şuan turist değil mülteci konumunda. Ki zaten gezmeyi düşünecek halleri de yok. Bu şımarık üslubunuzla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ayar verecek durumda değilsiniz. Haddi aşmayın." (Politic_TR)

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

MAZLUMDAN YANAYIZ AMA...

"Türk halkının gönlü mazlumdan yanadır ama çıkarlarımız ve devletimizin devamlılığı her şeyin üstündedir. Siz bize ne yapmamız gerektiğini söyleyecek kişi değilsiniz. Bu konuyu daha fazla uzatmadan kapatmalısınız, yaptığınız hatanın farkına varıp bu twiti silmelisiniz elçi bey. Eğer ki siz bu yaptığınız gereksiz hareketle diplomasi yaptığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Türk halkının size olan güveninin zedelenmesi iki ülke için de iyi olmaz." (Dostoyevski191)

"Tarihte görülmemiş bir diplomatik destek görüyorsunuz. Mücadelenizi takdir etmekle birlikte büyükelçilik misyonunuzu aşarak diplomat olarak bulunduğunuz ülkenin saygın bir meslek birliğine yönelik kışkırtıcı tavrınızı kınıyor ve yasadışı değerlendiriyorum." (Enes Malik Saran)

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

BİZE KİMSE BİR ŞEY DİKTE EDEMEZ

"Türk halkı size üç kuruşluk turizm yatırımı için destek vermiyor. Ukrayna halkının davasında haklı olduğunu düşündüğümüz için destek veriyoruz. Türkiye'ye kimse hiçbir şey dikte edemez. Putin'in karşısında oluşumuz Rus halkını düşman olarak gördüğümüz anlamına gelmiyor." (Hülya Arslan)

"Rusya ile savaşırken Türkiye'ye atarlanmanız şüphe uyandırıyor. Yıllardır sizi kapısında bekleten AB ve NATO karşısında "suç ortağı" falan demek yerine süt dökmüş kedi gibisiniz. Mağdur halkınıza olan sempatimizi sömürerek bizi Rusya ile karşı karşıya getiremeyeceksiniz." (Öznur Küçüker Sirene)

"Savaşın resmi tarafı değiliz, vicdani tarafında da işgale uğradığınız için size Türk Halkı destek verdi. Fakat bu limitinizi sonuna kadar kullanacağınız anlamı taşımaz. Türk turizm firması işi gereği her ülke ile görüşür, yabancı diplomatlardan cevaz almaz." (Serdar Çakmak)

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

TÜRSAB BAŞKANI DUYURMUŞTU

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rus ve Ukrayna büyükelçileriyle yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading