Yandex Metrica

Twitch'ten son dakika kara para açıklaması!

Twitch'ten son dakika kara para açıklaması!

Canlı yayın ve online bir oyun platformu olan Twitch, İngiltere merkezli oyun haber sitesi Dexerto'ya, Türkiye’deki kullanıcıların kara para aklaması amacıyla bir dolandırıcılık ağı kurduğu yönündeki iddiaya yönelik açıklama yaptı.

Genel

12.03.2024, 23:00

Dünyanın başlıca e spor ve oyun haber sitelerinin arasında olan Dexerto'ya açıklama yapan canlı yayın ve online bir oyun platformu Twitch, eylülde 150 kullancının para kazanma araçlarını suistimal etmesi gerekçesiyle harekete geçtiklerini bildirdi.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

'HAREKETE GEÇTİK'

Diğer taraftan şirketin sözcüsü, son günlerde Twitch platformunda Türkiye'deki kullanıcıların nasıl para kazandığına ilişkin kaygılar söz konusu olduğunu, fakat yasak aktivitelere başvuran kişilere karşı gereken önlemlerin alındığını kaydetti.

Şirket sözcüsü "Twitch'te mali dolandırıcılığı engellemek ve dolandırıcılıkla mücadele etmek için düzenli olarak faaliyette bulunuyoruz, sadece Eylül ayında Türkiye'deki 150 kullanıcıya yönelik olarak para kazanma araçlarını istismar ettikleri için harekete geçtik" ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklamada aynı zamanda dolandırıcılık mağduru olanların şirkete ulaşması gerektiğine dikkat çekilirken, yerel kanunları veya Twitch kurallarını ihlal eden tüm kullanıcıların ortaya çıkarılması ve platformdan kaldırılması için sürekli çalışıldığı belirtildi.

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

NELER YAŞANDI?

Türkiye'de son zamanlarda Twitch'te kara para aklama ve dolandırıcılık ağının kurulduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Diğer taraftan bu ağın ortaya çıkarılması ve söz konusu kullanıcıların platformdan temizlenmesi için Temiz Twitch etiketiyle sosyal medyada kampanya yürütülüyor.

Çoğunluğu Türkiye'den olduğu iddia edilen 9,8 milyar dolar gibi bir miktarın Twitch üzerinden aklandığı öne sürülüyor.

Türkiye'de bazı Twitch kullanıcılarının kara para akladığı iddiaları Amazon'un sahip olduğu Twitch platformunun hacklenmesi neticesinde ortaya çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading