Yandex Metrica

Türkiye, Yunanistan'ın ihlalini BM'ye şikayet etti

Türkiye, Yunanistan'ın ihlalini BM'ye şikayet etti

Türkiye, Yunanistan'ın Doğu Ege adalarının silahsızlandırılmış statüsünü ihlal eden eylemleri hakkında Birleşmiş Milletler'e (BM) mektup göndererek şikayet etti.

Genel

23.01.2024, 21:57

Türkiye, Ege ve Akdeniz'deki adaların silahsızlandırılmasını ısrarla ihlal eden Yunanistan'ı BM'ye şikayet etti

Türkiye'nin BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Genel Sekreter Antonio Guterres'e yazdığı mektupta, "Bir kez daha dikkatinize getirmek isteriz ki Yunanistan, Ege ve Akdeniz'deki adaların silahsızlandırılması konusunda ilgili anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmemektedir." ifadesi kullanıldı.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

"BÖLGEDE BARIŞ VE GÜVENLİĞE YANSIMALARI OLUR"

Sinirlioğlu, mektupta, aralarında Meis'in de olduğu söz konusu adaların Türkiye ana karasına yakınlığına dikkat çekerek, 1923 Lozan ve 1947 Paris Barış Antlaşmalarında açıkça belirtilmesine rağmen Yunanistan tarafından silahlandırılmasının Türkiye'nin güvenliğine ciddi tehdit oluşturduğunun altı çizildi. Sinirlioğlu ayrıca ihlaller yüzünden olası tırmanmanın bölgede barış ve güvenliğe yansımalarının olacağını hatırlattı.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

"DİPLOMATİK KANALLAR ÜZERİNDEN DEFALARCA DİLE GETİRİLDİ"

Mektupta, Türkiye'nin Yunanistan'ın adalar üzerindeki ihlallerini diplomatik kanallar üzerinden defalarca dile getirdiğine işaret edildi ve "Eğer Yunanistan, anlaşmalardaki yükümlülüklerini yerine getirmede başarısız olursa, o anlaşmalardan kaynaklı egemenlik haklarını deniz yetki alanlarının belirlenmesi dahil öne süremez." ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkisi ve iş birliği anlayışıyla Yunanistan'a ilgili anlaşmalar gereği söz konusu adaların silahsızlandırılmış statüsünü yeniden tesis etmesi yönünde çağrıda bulunduğuna da mektupta yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading