Yandex Metrica

Türkiye'den başka ülkelere sadece kimlik kartıyla yapılan seyahatlerde yeni gelişme

Türkiye'den başka ülkelere sadece kimlik kartıyla yapılan seyahatlerde yeni gelişme

Seyahat Belgesi Olarak Kullanılan TC Kimlik Kartları genelgesiyle Türkiye'den başka ülkelere gerçekleştirilecek seyahatleri kapsayan değişiklikler duyuruldu.

Genel

23.01.2024, 17:37

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün "Seyahat Belgesi Olarak Kullanılan TC Kimlik Kartları" genelgesiyle Türkiye'den yalnızca kimlik belgesiyle yapılacak seyahatlerde Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) 9303 belgesindeki standartlara uygun, "fotoğraflı" kimlik kartı şartı aranmaya başlandığı açıklandı.

İlgili genelgede, Türkiye'den KKTC ile ikili anlaşmaların imzalandığı Moldova, Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan'a, uluslararası mevzuatın öngördüğü Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) 9303 belgesindeki standartlara uygun kimlik kartları ile giriş-çıkış yapılabildiği hatırlatıldı.

Adı geçen ülkelere seyahat etmek isteyen 15 yaş altı vatandaş sayısında son zamanlarda artış gözlemlendiğine belirtilen genelgede, 15 yaş altı bireylere ait fotoğrafsız kimlik kartlarının ICAO standartlarına göre seyahat belgesi olarak geçerli olmadığı ve yolcuların mağduriyet yaşadığına dikkat çekildi.

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

MAĞDURİYETLERİN ÖNLENMESİ AMAÇLANIYOR

Olası mağduriyetleri önlemek amacıyla 15 yaş altı bireyler ve ebeveynlerinin, kimlik kartını seyahat belgesi olarak kullanabilmeleri için fotoğraf zorunluluğu olduğu vurgulanan genelgede, "Moldova ve Ukrayna'ya çıkış yapmak üzere fotoğrafsız kimlik kartıyla hudut kapılarımıza gelen vatandaşlarımızın çıkışlarının yaptırılmaması konusunda da hudut kapılarımız talimatlandırılmıştır." denildi.

Seyahat Belgesi Olarak Kullanılan TC Kimlik Kartları genelgesinde ilgili kurumlardan Türkiye'den çıkış yapmak üzere ICAO standartlarına uygun olmayan fotoğrafsız kimlik kartlarıyla hudut kapılarına gelen yolcuların çıkış işlemlerinin yaptırılmayacağının vatandaşlara uygun şekilde duyurmaları, personelin de bu konuda bilgilendirilerek herhangi bir aksaklığa meydan vermemeleri istendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading