Yandex Metrica

Türkiye'deki Amerikan mandacıları, Taliban'ın galibiyetine inanmak istemiyor

Türkiye'deki Amerikan mandacıları, Taliban'ın galibiyetine inanmak istemiyor

Afganistan konusunda Amerikalı siyasetçilerin bile "Bir stratejimiz yok" diyerek eleştirdiği geri çekilme sürecini Türkiye'deki mandacılar tevile çalışıyor: Bunun altında kesin büyük bir plan vardır!

Genel

23.01.2024, 17:51

Vietnam, Kore ve Küba'da Amerikan işgaline yönelik direnişi 'devrimci mücadele' diye tanımlayıp alkışlamış kesimler, Afganistan'da Taliban'ın galibiyetini bir türlü kabullenmek istemiyor. Türkiye'de mezhepçi BirGün gazetesinin başını çektiği kesim, Coni'nin Kabil'deki hezimetini 'yeni Amerikan stratejisinin bir parçası' olarak görme eğilimine girdi. 

Hem Donald Trump hem de Joe Biden'ın desteklediği geri çekilme kararının Türkiye'deki gizli Amerikan muhiplerini telaşlandırması dikkat çekiyor. İç işgalciler, Pentagon'un Afganistan'daki işbirlikçilerini dünyanın gözü önünde yarı yolda bırakıp 1975 Vietnam'ı ile benzer görüntüler eşliğinde Kabil'i terk etmesine 'yenilgi' haricinde anlamlar yüklemeye çalışıyor. Gizli mandacılar, ABD askerlerinin telaşla kaçışının altında 'büyük bir planın gizli yattığına' inanıyor. 

BirGün'ün yayınlayacağını duyurduğu yazı dizisi, "ABD yenilmez" korosunun yeni çığlığı olacak. ABD'li senatörler ve eski siyasetçilerin bile ağır ifadelerle eleştiri bombardımanına tuttuğu geri çekilme süreci, BirGün'e göre Washington'un yeni küresel stratejisinin bir parçası. Gazetede görüşleri yayınlanacak akademisyenler, Afganistan'da 'İslamcı' bir örgütün Amerikalıları asla yenemeyeceğini, bunun altında olsa olsa başka bir 'iş' olacağını empoze etmeye çalışacak. Gazetenin, ABD işgalindeki bölgelerde milyonlarca insanın nasıl katledildiğine ve bunun halkta nasıl bir öfkeye yol açtığına değinmesi beklenmiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading