Yandex Metrica

Teravih namazı nasıl ve ne zaman kılınır, kaç rekat? 2023 İlk teravi namazı ne zaman kılınacak?

Teravih namazı nasıl ve ne zaman kılınır, kaç rekat? 2023 İlk teravi namazı ne zaman kılınacak?

Ramazan ayına sayılır günler kala Müslüman vatandaşlar ilk teravi namazının ne zaman kılınacağını merak etmeye başladı. Peki, Teravih namazı nasıl ve ne zaman kılınır, kaç rekat? 2023 İlk teravi namazı ne zaman kılınacak?

Genel

03.04.2024, 20:04

Birlik ve beraberliğin bol olduğu Ramazan ayına sayılı günler Müslüman vatandaşlarımız İlk Teravih namazının ne zaman kılınacağını araştırmaya başladı. İftar sonrasında kılınan bu namaz İslam aleminde büyük önem taşımaktadır. Teravih namazı nasıl ve ne zaman kılınır, kaç rekat? 2023 İlk teravi namazı ne zaman kılınacak?

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

2023 İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

İlk teravih ve ilk sahur 22 Mart 2023 ve ilk iftar 23 Mart 2023 tarihinde eda edilecek. Yatsı ezanıyla birlikte kılınan Teravih namazı, sahurun yapılacağı gün 2023 yılında ilk kez kılınacak.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKAT KILINIR?

Erkekler ve kadınlar için sünnet-i müekkede kabul edilir ve yirmi rekat cemaatle kılınır. Tek başına da kılınabilir. Cemaat ile kılınması daha makbuldür. Her iki rekatta ara verme veya her dört rekatta ara verilerek kılınır. Sekiz rekatta kılınabilir.

Teravih namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar, sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder. Teravih namazı yatsıya tâbi bir sünnet olduğu için, vitir namazı teravihden sonra kılındığı gibi, önce de kılınabilir. Âdet olan, teravihi önce kılıp vitri sonra kılmaktır. Bu sebeple teravihin bir kısmında imama yetişen bir kimse, imam vitre kalkınca imamla beraber önce vitri kılıp sonra teravihten kılamadıklarını kazâ etmesi câizdir. Teravih namazı vakti içinde kılınmazsa, vakti dışında ne cemaatle, ne de tek başına (münferiden) kazâ edilmez.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading