Yandex Metrica

Tartışma yaratan Twitter mesajı: Üzülmeyin, efendi gibi gider ABD'den, Fransa'dan alırız

Tartışma yaratan Twitter mesajı: Üzülmeyin, efendi gibi gider ABD'den, Fransa'dan alırız

Yerli ve milli lokomotif motoruyla ALTAY tankına güç verecek motoru hatırlatan gazeteci Hakkı Öcal, 2023 seçimlerinin önemine çarpıcı ifadelerle değinince tartışmalara yol açtı.

Genel

23.01.2024, 20:11

TÜBİTAK RUTE (Raylı Ulaşım Teknolojileri) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli lokomotif motoru tanıtıldı. Tasarımı, üretimi, lisans haklarıyla tümüyle bu toprakların ürünü olan 2 bin 700 beygirlik motor, bilim-teknolojideki gelişmelerden mutluluk duyan milyonlarca vatandaşı sevindirdi. 

Müjde niteliğindeki bir başka habere ise BMC Power firması imza attı. Türkiye'nin ana muharebe tankı ALTAY'a güç verecek 1500 beygirlik yerli motor BATU, tankın şasesine başarıyla yerleştirildi. İlk kafilesi Güney Kore'de üretilmiş motorlarla seri üretim bandından çıkacak ALTAY sonrasında tamamen yerli motorla arazide olacak. 

Tüm bu çarpıcı gelişmelere sosyal medya hesabındaki mesajıyla dikkat çeken gazeteci Hakkı Öcal, yerli-milli projelerin baltalanma riski bulunduğuna işaret ederek şunları yazdı:

"2700 hp lokomotif ve 1500 hp tank motoru. İkisi de bugün test edildi; 2-3 yıla hazır. 

Ama üzülmeyin! Bir oyla Türkiye'yi bu yarıştan çıkartabilirsiniz. 2023 Temmuz'unda bu motorların tümü hayal olabilir.

Efendi gibi gider ABD'den Fransa'dan alırız.

Unutma! Bir oy bir oydur!"

Kısa sürede yüzlerce kişi tarafından paylaşılan bu mesaj sosyal medyada yoğun tartışmalara neden oldu. Hakkı Öcal'ın kimi takipçileri 2023 seçimlerinde bir iktidar değişimi olsa bile kritik projelerin durdurulamayacağını savunurken, çoğunluk ise aksini düşünüyordu. 

"Bu seçim çok önemli. Herkes sandığa gitmeli. Yoksa bütün emekler boşa gidecek Sadece o değil, bir de vatan bölünecek. Allah korusun" yazan bir vatandaşa Hakkı Öcal'ın cevabı şu oldu:

"Vatanı bölmek o kadar  kolay olmaz; ama kolayca bir iç savaş çıkar. NATO anlaşması gereği 'üye ülkenin yardımına koşma' bahanesiyle ülkemiz işgal edilir. İyi kötü  70 yıldır yapılan da gider elden, Wilson'ın 1915 Planı uygulanıverir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading