Yandex Metrica

Son dakika! Ukrayna Türkiye'den boğazları kapatmasını talep edecek

Son dakika! Ukrayna Türkiye'den boğazları kapatmasını talep edecek

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar, Türkiye'den boğazları kapatmasını talep edeceklerini ifade ederek, "Rusya ile savaş başlarsa Türkiye'den Boğazları Rus gemilerine kapatmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Genel

18.02.2024, 19:29

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye'den boğazları kapatmasını talep edeceklerini ifade ederek, "Rusya ile savaş başlarsa Türkiye'den Boğazları Rus gemilerine kapatmasını talep edeceğiz." diye konuştu. 

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Reuters'a verdiği demeçte, Rusya'nın Karadeniz'deki varlığına dikkat çekti. Rusya'nın Karadeniz'de bulunan savaş gemilerinin tehdit olduğunu ifade eden Bodnar, Ukrayna'ya sahilden saldırma olasılığının yüksek olduğunu aktardı. 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

UKRAYNA TÜRKİYE'DEN BOĞAZLARI KAPATMASINI İSTEYECEK

Rus donanmasının Karadeniz'deki varlığını çok yoğun olarak tanımayan Bodnar, "Geniş çaplı işgal veya Ukrayna'ya karşı askeri bir harekatın başlaması durumunda, yani fiili olan savaş resmi olarak da başladığında, Türk hükümetinden saldırgan devletin gemilerinin Karadeniz'e geçişini engellemesini isteyeceğiz" dedi.

Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Haberi Görüntüle

MONTRÖ TÜRKİYE'YE BU HAKKI VERİYOR

1936'da imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne göre, Türkiye'nin Boğazlar üzerinde kontrolü bulunuyor. Sözleşme kapsamında Türkiye savaş tehdidi olan dönemlerde boğazlardan savaş gemilerinin geçişini engelleme hakkına sahip.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading