Yandex Metrica

Son dakika! Saldırı hazırlığındaki PKK'lı terörist Kocaeli'de yakalandı

Son dakika! Saldırı hazırlığındaki PKK'lı terörist Kocaeli'de yakalandı

Son dakika haberleri... Kocaeli'de eylem hazırlığında yakalanan terör örgütü üyesi tutuklandı. Şüpheli isim verdiği ifadede çekeceği her video karşılığında 1500 dolar, yakacağı her araç için de 5 bin dolar verileceğini belirtti.

Genel

17.03.2024, 14:51

Kocaeli İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/PYD'nin kentte eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Oluşturulan özel ekip, şehir merkezindeki bütün kamera görüntülerini inceledi. Yabancı uyruklu H.Y'nin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi halk otobüslerine saldırı arayışında olduğu tespit edildi. Eylem aşamasındaki şüpheli, 12 Nisan'da yapılan operasyonla yakalandı. H.Y, ilk ifadesinde, Suriye'nin Rakka şehrinde PKK/PYD terör örgütündeki sorumlu örgüt mensuplarının sosyal medya hesabı üzerinden kendisine ulaştıklarını belirtti.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ TUTUKLANDI

Operasyonda gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Kocaeli Adliyesine götürüldü. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden kundaklama tarzı eylem yapmak için keşif yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu H.Y. tutuklandı, diğerleri hakkında deport (sınır dışı) işlemi yapıldı.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

YERLERİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP KEŞİF YAPMIŞ

Şüpheli H.Y, örgüt mensuplarının, Türkiye'de bulunduğu sürede kendi belirlediği yerlerin konumlarını ve fotoğraflarını çektiği araçların görüntülerini göndermesini istediğini anlattı. Örgütün bu iş karşılığında para göndereceği vaadinde bulunması üzerine Kocaeli merkez Adnan Menderes Bulvarı civarındaki halk otobüslerinin keşfini yaptığını kaydeden H.Y, keşif videosunu örgüt mensuplarına gönderdiğini kabul etti.

Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Haberi Görüntüle

KEŞİF VİDEOSU KARŞILIĞINDA PARA TEKLİFİ 

Çekeceği her video karşılığında 1500 dolar, yakacağı her araç için de 5 bin dolar verileceğinin söylendiğini aktaran H.Y, para ödeneceği sözünün yalan olduğunu başta anlayamadığını, videoyu gönderdikten sonra gerçeği anladığında araç yakmayı reddettiğini, bunun üzerine terör örgütünün ailesini öldürmekle tehdit ettiğini ifade etti.

H.Y'nin terör örgütü bağlantılarına ilişkin çok yönlü soruşturma sürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading