Yandex Metrica

Sedat Peker iade edilecek mi? Abu Dabi Büyükelçisi Tunçer, Veliaht Prens Zayed'le görüştü

Sedat Peker iade edilecek mi? Abu Dabi Büyükelçisi Tunçer, Veliaht Prens Zayed'le görüştü

Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, yakında Ankara'ya gelmesi beklenen BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'le görüştü. Ele alınan konular arasında Sedat Peker'in iadesi meselesi de var.

Genel

23.01.2024, 18:19

Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed (MBZ) ile görüştü. Yakında Ankara'yı ziyaret etmesi beklenen Zayed'le gündemdeki konuları ele alan Tunçer, görüşmeye ilişkin fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. 

Tunçer açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Zat-ı Alileri Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid'in meclisine davet edilmekten onur duydum. BAE liderliği ve halkı tarafından şahsıma gösterilen hüsnükabulü ülkelerimiz arasındaki kardeşlik bağlarının teyidi olarak görüyor, şükranlarımı sunuyorum."

Ankara ile ilişkilerde yeni bir sayfa açma kararlılığındaki BAE'nin Türkiye'ye doğrudan 10 milyar dolar yatırım yapma hazırlığında olduğu biliniyor. Özellikle lojistik, havacılık ve savunma sanayii sektörlerine ilgi duyan BAE yatırım fonları, Türkiye'deki bazı şirketlerle görüşme gerçekleştirmişti. 

BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnun bin Zayed, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 18 Ağustos'ta kabul edilmişti.  

Türkiye ile özellikle 2013 yılından beri uluslararası diplomaside ve kriz cephelerinde bilek güreşine girmeyi tercih eden Abu Dabi yönetimi, bu politikadan vazgeçtiğine ilişkin sinyaller vermişti. 18 Ağustos'ta Ankara'ya kardeşi Tahnun bin Zayed'i gönderen Prens Muhammed bin Zayed, kardeşini Beştepe'de kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda görüşmüştü. Erdoğan ile MBZ'nin bu teması, uzun yılların ardından iki ülke arasında gerçekleşen ilk üst düzey temas olmuştu.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

SEDAT PEKER BİR TÜRLÜ USLANMADI 

O tarihten buyana iki ülke arasında 'temkinli bir iyi niyet havası' hakim. Ancak Ankara ile Abu Dabi arasında yeniden kriz çıkarmaya aday bir konu orta yerde duruyor: Sedat Peker. Türkiye'den firar ettikten sonra soluğu son olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde alan organize suç örgütü lideri Peker, buradan yayınladığı Youtube vidyolarıyla Türkiye'ye karşı başlatılan sosyal medya operasyonunun tetikleyicisi olmuştu. 

BAE güvenlik birimlerince her hareketi gözlem altında tutulan Peker, Türkiye hükümetine iftira atmaması yönünde birkaç kez uyarılmış, ardından mesajlarını firari casusluk sanığı eski BirGün yazarı Erk Acarer üzerinden dolaşıma sokmuştu. BAE'li yetkililerin "Böyle devam edersen elindeki tüm dijital aletleri alırız" diyerek son kez uyardığı Peker, buna rağmen yine rahat durmadı. Peker, başta KKTC hükümet üyelerine yönelik bel altı şantaj kasetlerinin yayınlanması olmak üzere birtakım operasyonların merkezinde yer aldı. Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer'in BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'le son temasında Peker'in iadesi konusunun ele alınmış olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading