Yandex Metrica

Rusya-Ukrayna krizine 'çalı yangını' diyen efsane komutana göre asıl savaş o bölgede patlayacak

Rusya-Ukrayna krizine 'çalı yangını' diyen efsane komutana göre asıl savaş o bölgede patlayacak

90'larda terör örgütü PKK'ya yönelik etkili operasyonlarıyla hatırlanan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Rusya-Ukrayna savaşının nereye evrilebileceğine ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu.

Genel

23.01.2024, 19:01

Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı yaptığı 1993-1995 yılları arasında terör örgütü PKK'ya yönelik amansız operasyonlarıyla tanınan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Rusya-Ukrayna savaşını yorumladı. 

Karadeniz'deki iki ülke arasındaki gerilimi 'çalı yangını' olarak niteleyen Pamukoğlu, orman yangınının Doğu Asya'da başgöstereceğini ileri sürdü. Çin ile ABD arasında yakında kıyamet kopacağını iddia eden Pamukoğlu, Veryansın TV'den Erdem Atay'a şunları söyledi:

"Öyle Ukrayna falan yanında çocuk oyuncağı kalır. Kıyamet kopacak. Güney Çin Denizi'nde gerilimler zaten hiç bitmiyor ama deniz daha tam kabarmadı. Denizin biraz daha kabarması gerekiyor. Amerika, İngiltere, Avustralya, Japonya, Hindistan hepsi bu kadar... Avrupa ülkeleri ise filolarıyla orayı destekleyecektir."

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

RUSYA HEP AMERİKA'NIN YANINDAYDI, YİNE ÖYLE OLACAK

"Rusya meselesine gelince... Rusya Birinci ve İkinci Dünya Harplerinde Amerika ile beraberdi. Yine beraber olacaklar. Rusya, ABD'nin yanında olacak. Neden? Rusya'nın altında Çin (fırsat kollayarak) bekliyor. Peki Amerika Çin'i vurdu... 1,5 milyar Çinli nereye doğru kaçacak? Moğolistan ve Rusya'ya doğru gidecekler. 500 milyon Çinli gelince ne yapacak Rusya?"

Nükleer silah konusuna da değinen Pamukoğlu, nükleer bombaları ABD'nin bir kez Japonya'da kullandığını hatırlatarak dünyada şimdiye dek nükleer savaş diye bir şey olmadığını, bundan sonra da olamayacağını savundu. Pamukoğlu şöyle konuştu: 

"Savaşta nükleer silahların kullanılması başka bir şeydir, nükleer savaş başka bir şeydir. Nükleer savaş şimdiye dek hiç olmadı. Sadece bir kez nükleer silah kullanıldı. Nükleer silah deyince herkesin aklına Nagazaki-Hiroşima geliyor. Nükleer silah tümen çapında bile kullanılır, küçük çapta... Bunu böyle kullanan topçular var. Koca bir şehrin sadece bir mahallesini yok etmek gibi..." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading