Yandex Metrica

Rize-Artvin Havalimanı'nda heyecanlandıran gelişme! İlk test uçuşları yakında

Rize-Artvin Havalimanı'nda heyecanlandıran gelişme! İlk test uçuşları yakında

Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki 2. havalimanı olacak olan Rize-Artvin Havalimanı pistinin ve apronlarının çizgileri çekilmeye başlandı.

Genel

01.02.2024, 00:15

Türkiye'de deniz dolgusuna yapılacak 2. havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaat faaliyetleri devam ediyor. 

2017 yılının nisan ayında temeli atılan ve 100 milyon ton taş kullanılarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun tamamlanmasının ardından yöreye ait mimariye sahip terminalleri, çay bardağı kulesi ve çay yaprağı şeklindeki giriş takı da tamamlanarak, test uçuşları için hazırlanmaya başlandı. 

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

PİST ÇİZGİLERİ ÇEKİLMEYE BAŞLANDI 

Altyapı inşaatında sona gelinen ve pist, taksi yolları kısımları tamamlanan havalimanının şerit saha düzeltmeleri devam ederken, pist ve apronların çizgileri çekilmeye başlandı. 

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

İLK TEST UÇUŞLARI YAPILACAK

İlerleyen günlerde ilk test uçuşları gerçekleşecek olan Rize-Artvin Havalimanında iç dizaynın bitmesinin ardından pist ve apronları çizgilerinin çekilerek tamamlanmaya bir adım daha yaklaşması bölge halkını sabırsızlandırdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading