Yandex Metrica

PMYO sınavları ne zaman? PMYO başvuru sonuçları açıklandı mı?

PMYO sınavları ne zaman? PMYO başvuru sonuçları açıklandı mı?

PMYO başvuru sonuçları gündemde yerini aldı. Polis Akademisi Başkanlığı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı başvuruları 5 Ağustos'ta sona erdi. Başvuruyu geçenler PMYO sınavına katılım sağlayacak. PMYO sınavları fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı olarak iki aşamada gerçekleşecek. Peki PMYO sınavları ne zaman? PMYO başvuru sonuçları açıklandı mı?

Genel

23.01.2024, 19:38

PMYO başvuru sonuçları ve sınav tarihleri için geri sayım başladı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan PMYO sınavları için başvurular 25 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Başvurusu kabul edilen adaylar PYO sınavlarına girmeye hak kazanacak. Peki PMYO sınavları ne zaman yapılacak? PMYO başvuru sonuçları açıklandı mı?

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

PMYO SINAVLARI NE ZAMAN?

PMYO  başvuru kılavuzunda sınavlar ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

Adayların sınav giriş belgeleri ile hangi tarihte ve nerede şahsen başvuruda bulunacakları ve sınava katılacakları www.pa.edu.tr internet adresinde yayınlanacaktır. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir.

Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Haberi Görüntüle

PMYO BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

PMYO başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. PMYO sınav tarihi belli olduğunda başvuru sonuçları açıklanmış olacak. Konuyla ilgili yeni açıklamalar geldiğinde sizleri bilgilendireceğiz.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

PMYO SINAVLARI NASIL OLACAK?

PMYO sınavlarına girmeden önce adaylar ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilecek. Sınavlar ve değerlendirme; Fiziksel Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı olarak iki aşamada gerçekleşecek.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılacaktır. Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 10’uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan hükme göre ön sağlık kontrolü, fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı komisyonlarının kararları kesindir, itiraz edilemez.

Adaylar PMYO sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır.

Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir. Hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading