Yandex Metrica

Özdemir Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

Özdemir Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden SİHA ve İHA'ların fikir babası Özdemir Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı. Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar, 'Kıymetli babamızdı, arkadaşımızdı, aynı zaman da rehberimizdi' diyerek babasına son görevini yerine getirdi.

Genel

23.01.2024, 18:09

Dün öğlen saatlerinde hayatını kaybeden Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar son yolcuğuna uğurlandı. Hadımköy'de bulunan BAYKAR Milli SİHA/İHA Sistemleri Ar-Ge ve Üretim Tesisi'nde tören yapıldıktan sonra cenazesi Fatih Cami'ne getirilen Özdemir Bayraktar burada kılınan cenaze namazının ardından doğduğu yer olan Sarıyer'deki Garipçe köyünde bulunan aile mezarlığına defnedildi. 

Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi yaptırılanlara jet soruşturma! Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi... Haberi Görüntüle

SELÇUK BAYRAKTAR: SANCAĞINI ASLA BIRAKMADI

Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar da cenazede duygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Selçuk Bayraktar, "Taziyeye eşlik eden herkesten Allahtan razı olsun. Babam bizim için canımızdan kıymetli babamız, aynı zamanda arkadaşımız, rehberimiz, ilham kaynağımızdı. En yakın dava ve yol arkadaşımızdı. 20 sene önce İHA yolcuğuna çıktığımızda ülkemizin tam bağımsızlığı için ‘asla yapılamaz ancak yabancılar yapabilir’ denilen dönemde, bildiği hak yoldan dosdoğru giderek Allah’ın izniyle bizi dünyada lider ülkelerden biri haline getirdi.

Asla inandığı yoldan, doğrudan, dürüstlükten ödün vermedi, bize de bunu aşıladı. Dosdoğru yaşadı, bildiği yoldan asla sapmadı. Sancağın konulduğu yere yani iş yerine ‘benim yatacak yerim yok ancak burada yatarım’ dedi.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

'KENDİNİ VATANINA, MİLLETİNE ADAMIŞTI'

Cenaze törenine katılan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, "Çok değerli bir insandı, kendini vatanına milletine adamış bir insandı. Türk savunma sanayiinin bugünlere gelmesine çok büyük katkısı geçti. Öncelikle vatanını düşünen bir insandı. Ben ailesine, ülkemize baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Cenaze törenine katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Değerli bir büyüğümüzdü. Milli manevi değerlere, ülkemize inanmış bir büyüğümüzdü. Allah mekanını cennet eylesin. Sabır versin ailesine, tüm sevenlerine" dedi.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

'İYİ BİR İNSAN İYİ BİR MÜSLÜMAN'

Törene katılan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, gazetecilere, Bayraktar'ın her zaman Türkiye'nin ve milletin iyiliğini isteyen, son derece yardımsever, fevkalade samimi, iyi bir insan, iyi bir Müslüman olduğunu anlattı.

Kendisi Fazilet Partisi İl Başkanıyken, Bayraktar'ın il müfettişi olduğunu, siyasette de beraber çalıştıklarını dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Her zaman bir dostumuz, bir büyüğümüz, bir abimiz, hayatını Türkiye'nin bağımsızlığı mücadelesine vermiş olan birisiydi. Yokluklar içinde, zorluklar içinde 50 bin tane engel çıkarılmış olmasına rağmen Türkiye'nin İHA'larının ve SİHA'larının küresel bir marka olmasını temin etti, öncülük etti, fedakarca çalıştı. Nice tehditler aldı, nice zorluklar içinde mücadele etti, yılmadı. Özdemir ağabey gibi böyle yürekli, cesur, vatansever, korkmadan, yılmadan mücadele eden bir öncü olmasaydı belki bugün Türkiye İHA'larına, SİHA'larına ulaşamayacaktı. Büyük bir iz bıraktı, görevini yaptı ve bu dünyadan göçtü. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Türkiye'nin büyük bir değerini kaybettiğini belirterek, "Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başta evlatları Selçuk, Ahmet, Haluk beyler olmak üzere tüm aile efradına, yakınlarına, hepimize, Türkiye'ye baş sağlığı diliyorum." dedi.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

'MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEDİ'

Türkiye için yaptıklarından dolayı Özdemir Bayraktar'a teşekkür eden Destici, sözlerini şöyle tamamladı:

"Rahmetli Muhsin Başkanın sağlığında kendisiyle konuşma, tanışma fırsatı bulmuştuk. Tabii o zamanlar Türkiye'nin imkanları bu kadar yoktu. Daha doğrusu girişimcilere bu kadar fırsat verilmiyordu, bu kadar desteklenmiyordu da... Bu konuda serzenişleri de olmuştu ama hiçbir zaman mücadelesinden, azminden vazgeçmedi. İnanıyorum ki evlatları, devraldıkları bayrağı daha da ileriye taşıyacaklar. Savunma sanayimiz başta olmak üzere Türk sanayisine büyük katkı sağlayacaklar."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading