Yandex Metrica

Noterden ev, iş yeri satışı yapılır mı? Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Noterden ev, iş yeri satışı yapılır mı? Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Noterden ev ve iş yeri satış işlemleri için bir süredir çalışmalar gerçekleştiriliyordu. Çalışmalar TBMM Genel Kurulu 6'ıncı Yargı Paketi ile sonlandı. Kanun kabul edildi. Bu karar sonrasında noterlere gayrimenkul satışı için yetki verilecek. Peki noterden ev, iş yeri satışı yapılır mı? Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Genel

23.01.2024, 19:27

Türkiye Büyük Millet Meclisi, noterden ev ve iş yeri satışı için çalışmalarını devam ettiriyordu. TBMM Genel Kurulu 6'ıncı Yargı Paketi sonrasında noterlerden gayrimenkul satışı yapılmaya başlanacak. Peki noterden ev, iş yeri satışı yapılır mı? Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

NOTERDEN EV, İŞ YERİ SATIŞI YAPILIR MI?

Noterden ev, iş yeri satışı için kanun düzenlemesi, TBMM tarafından kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nda 6’ıncı Yargı Paketi içerisinde bulunan kanunla; noterler, taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapabilecek ve bu sözleşmeyi taraflardan birinin talep etmesi, harç ve giderleri ödemesi halinde tapu bilişim sistemi vasıtasıyla tapu siciline şerh verebilecek, taşınmaz satış sözleşmesi yapabilecek.

Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından da yapılabilecek. Teklifle noterler, taşınmaz satış başvurusu üzerine başvuru belgesi düzenleyecek, taşınmaz üzerindeki her türlü kısıtlamayı dikkate alacak ve taşınmaz satışıyla ilgili diğer kanunlarda yer alan sınırlamalar ile usul ve esasları gözetecek. Noterler tarafından yapılacak taşınmaz satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak, bu işlemler için ayrıca Noter harcı alınmayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading