Yandex Metrica

Netflix'in Squid Game'inden esinlenen kripto para SQUID, piyasayla oynadı! 30 milyar dolar 5 dakikada uçtu

Netflix'in Squid Game'inden esinlenen kripto para SQUID, piyasayla oynadı! 30 milyar dolar 5 dakikada uçtu

İnternet dizi/film platformu Netflix'in son günlerde oldukça popüler olan dizisinden 'esinlenerek' oluşturulan Squid Game kripto parası 2861 dolara fırlayınca, toplam piyasa değeri 30 milyar dolara yaklaştı ve değeri 5 dakika içinde sıfırlanınca ve alım-satımı durdu. Tam da bu sırada projenin sosyal medya mecralarındaki hesapları ve sitesi de kapandı.

Genel

23.01.2024, 18:13

İnternet dizi/film platformu Netflix'in popüler dizisi Squid Game'den esinlenilerek yaratılan Squid Game kripto parası bir vurguna imza attı.

SQUID kripto parasının yaratıcıları söz konusu kripto parayla, oluşturulacak alanda Squid Game oyunlarının ise online olarak oynanacağını kaydetmişti.

Yapılan açıklamada, projeye göre yarışmalarda toplanan paranın yüzde 90'ını kazanan diğer kalan kısmı ise geliştiriciler alacaktı.

Squid Game isimli dizisi popülerleştikçe SQUID kripto parasının değeri de yükseliş gösterdi. Bundan bir ay evvel 0.012 dolar değerinde olan SQUID dün de 37 dolara yükseldi. İki gün evvel yaşanan gelişmeye göre ise insanların söz konusu kripto paralarını satamadıkları yönünde ihbarlar gelmesinin ardından bazı platformlarda projenin bir dolandırıcılık hadisesi olabileceği uyarısı yapıldı.

Uyarıların ne kadar haklı olduğu ise bugün anlaşıldı. Sabah saat 9.00'da 37 dolar civarında seyreden SQUID 12.35'te birden bire 2.861 dolara fırladı fakat hemen ardından 5 dakika sonra 0.0008 dolara geriledi. Diğer taraftan bu sırada projenin sitesi ve sosyal medya hesapları kapandı ve alım-satım imkansız duurma geldi.

Böylelikle yatırımcıların ellerinde bulunan SQUID kripto paralarının değeri sıfırlandı.

SQUID zirve anında yaklaşık 30 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. Bu değer 5 dakika içinde tamamen buharlaşmış oldu.

Zirve sırasında 30 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan SQUID'in değeri 5 dakikada tamamen buhar oldu.

Kaynak: Habertürk

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading