Yandex Metrica

Mütaala açıklandı: 45 yıla kadar hapis cezası istendi

Mütaala açıklandı: 45 yıla kadar hapis cezası istendi

Balyoz'da kumpas davası Mütalaasında, sanıklar Mehmet Baransu, Ahmet Hüsrev Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur için istenen cezalar belli oldu.

Genel

23.01.2024, 21:56

CUMHURİYET SAVCISI MÜTALASINI AÇIKLADI

Beraat kararıyla neticelenen "Balyoz planı" davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu yönündeki iddiaya ilişkin tutuklu sanık Mehmet Baransu ve 5 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütaalasını açıkladı.

Tutuklu sanık Mehmet Baransu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 34. duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, davanın müdahillerinden Suat Aytın ile sanıkların avukatları duruşmada hazır bulundu. Mütaalasını açıkladıktan sonra Cumhuriyet savcısı, hakkında yakalama kararı olan sanık Tuncay Opçin'in dosyasının ise ayrılmasına karar verilmesini istedi.

Tutuklu sanık Mehmet Baransu hakkında, daha evvel FETÖ kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Mersin Ağır Ceza Mahkemesince mahkûmiyet kararı verildiğinden, bu suç yönünden davanın reddine karar verilmesi talep edildi.

45 YIKA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Esas hakkındaki mütaalada, Baransu'nun zincirleme şekilde "devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları kısmen veya tamamen yok etmek" suçundan 12 yıldan 18 yıla, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan 4,5 yıldan 12 yıla ve "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama" suçundan ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar olmak üzere toplamda, 24 yıldan 45 yıla kadar hapsi istendi.

DİĞER SANIKLAR İÇİN İSTENEN CEZALAR

Mütaalada, sanıklar Ahmet Hüsrev Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'un "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Söz isteyen sanık Baransu, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre istedi.

Duruşma, sanık avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading