Yandex Metrica

Muhalefete kötü haber! Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra bitiyor

Muhalefete kötü haber! Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra bitiyor

Muhalefetin tüm tehditlerine ve engellemelerine rağmen asrın projesi olacak Kanal İstanbul'da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin 'şehir planının' üç ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı bir yapılanma plan dahilinde.

Genel

23.01.2024, 18:18

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Kanal İstanbul çevresinde kurulacak yeni şehir alanının imar çalışmalarında sona geldi. Bu kapsamda yeni yerleşim alanlarının yatay mimari anlayışı ile yapılması planlanıyor. Yerleşim alanının yüzde 52'si yeşil alanlardan oluşacak projenin ihale süreci önümüzdeki yıl yapılması planlanıyor. Bakanlık projenin imar uygulama sürecini 3 ay içerisinde sona erdirecek.

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

EN FAZLA 5 KATLI İNŞA EDECEK

500 bin kapasiteli Kanal İstanbul’un iki tarafına yatay mimari esas alınarak kurulacak yerleşimlerin zemin artı 4-5 katlı inşa edilmesi hedefleniyor. Yeni yerleşimler deprem baskısı altında olan bölgelere alternatif olabilecek. Bu planlama için 11 ayrı üniversiteden 51 bilim insanı toplam 204 uzman ortak çalıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading