Yandex Metrica

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Otoyol, köprü ve kaçak geçiş cezaları silinecek mi?

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Otoyol, köprü ve kaçak geçiş cezaları silinecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Tahsilat Genel Tebliği dün yayımlandı. Tebliğle idari para cezaları için genel usul kanunu olan Kabahatler Kanunu'nun bazı maddelerinin uygulamasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Genel

04.04.2024, 13:36

10 bin liradan az cezalar için 3 yıl olan zamanaşımı, 10 bin-20 bin arasında olanlar için 4 yıl, 20 bin-50 bin arasında olanlar için 5 yıl, 50 bin liranın üzerinde olanlar için ise 7 yıl olacak.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

İNDİRİM VE TAKSİTLENDİRME

Tebliğde, Kabahatler Kanunu'nun niteliği, idari yaptırım kararı ve kesinleşmesine ilişkin açıklamalara yer verildi. İdari para cezalarının gelir kaydı, ödeme süresi ve yeri ile takibine ilişkin hususların yanı sıra idari para cezalarında indirim ve taksitlendirmeye, tahsil zamanaşımı ve ölüm halinin cezaya etkisine, tahsilatların aktarılması, iade işlemleriyle diğer hususlara yönelik açıklamalar da düzenlemede yer aldı.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

ÖDEME KOLAYLIĞI GETİRİLDİ

Ayrıca, genel bütçeye gelir kaydedilecek idari para cezalarının ödeme süresi içinde ödeneceği yerler arasına vergi daireleri de dahil edildi. Böylece, idari para cezaları, cezayı veren idarelerin muhasebe birimlerine, defterdarlık muhasebe müdürlüklerine, mal müdürlüklerine ve vergi dairelerine ödenebilecek.

Genel bütçeye gelir kaydedilecek idari para cezalarının vergi dairelerine de ödenmesine yönelik düzenleme sonucu, bu cezalar vergi dairelerinin veznelerinin yanında tahsile yetkili bankalara, PTT şubelerine, bunların internet bankacılığı ve uygulamalarıyla telefon bankacılığı gibi yollarla da ödenmesi imkânı getirildi. Tebliğ 1 Haziran 2023'te yürürlüğe girecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading