Yandex Metrica

Matematik öğretmeni öğrenciyi sınıftan çıkarıp dövdü! İstenen ceza belli oldu

Matematik öğretmeni öğrenciyi sınıftan çıkarıp dövdü! İstenen ceza belli oldu

Aksaray'daki bir ortaokulda matematik öğretmeni, koridora çıkardığı öğrencisini dövdü. Türkiye'de infiale yol açan olayın ardından öğretmen açığa alınırken hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık ise 1.5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandığını ve dava açıldığını duyurdu.

Genel

23.01.2024, 18:31

Aksaray'da göz dönmüş cani öğretmen, eğitim vereceği yerde öğrencisini sınıftan çıkarıp koridorda dövdü. Görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sosyal medya kullanıcıları gözü dönöüş öğretmenin tutuklanmasını istedi.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğrencisi T.K.'ye (11) şiddet uygulayan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., hakkında iddianamenin hazırlandığını açıkladı. İddianamede 1,5 yıla kadar hapis cezası istenirken yapılan açıklamada, ''Bugün itibariyle Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 23/12/2021 tarih, 2021/1755 Soruşturma, 2021/543 sayılı iddianamesi ile şüpheli öğretmen hakkında 'Beden ve Ruh Bakımından Kendisini Savunamayacak Durumda Bulunan Kişiye Karşı, Kamu Görevlisinin Sahip Bulunduğu Nüfuzu Kötüyü Kullanmak Suretiyle Basit Yaralama Suçundan' kanunda yazılı cezasının üst haddinden cezalandırılması talebi ile Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır'' denildi.

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

AÇIĞA ALINDI 

Yaşanan bu olayın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün medyaya yansıyan, Ortaköy Şehit Salih Aksu Ortaokulunda öğrencisi S.T.K'yi darbettiği iddiasıyla ilgili öğretmen A.R.Y'nin Valilik tarafından derslerden el çektirildiği duyuruldu.

Öğretmen hakkında başlatılan adli ve idari soruşturmanın devam ettiği aktarılan açıklamada, soruşturma çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığından görevlendirilen müfettişlerin de ilçeye gelerek olayla ilgili inceleme yaptığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise 14 Aralık'taki olayla ilgili bilgi alınır alınmaz öğretmenin okulla ilişiğinin kesildiği belirtildi.

Konu ile ilgili idari soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müfettişlerinin görevlendirildiği vurgulanan açıklamada, konunun adli makamlarca da soruşturulduğu bilgisine yer verildi.

Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi yaptırılanlara jet soruşturma! Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada da bugün ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan "Bir öğretmenin öğrencisine şiddet uyguladığı görüntüleri içeren" habere ilişkin 14 Aralık'ta Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Soruşturma kapsamında şüpheli öğretmenin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şüpheliye bir gün gözaltı tedbirleri uygulandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Ortaköy Sulh Ceza Hakimliğince şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Soruşturma süreci Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle yürütülmektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading