Yandex Metrica

Malatya Çevre Yolu açılışa hazır! Yolculuk süresi yarıya düşecek

Malatya Çevre Yolu açılışa hazır! Yolculuk süresi yarıya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı dev projelere imza atmaya devam ediyor. Malatya'nın trafiğini rahatlatacak Malatya Çevre Yolu 31 Ocak'ta tamamlandı.

Genel

29.03.2024, 05:30

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehir sakinleri ve transit kullanıcıları açısından yoğun trafik sıkışıklığı oluşturan güzergaha Malatya Çevre Yolu'nu yaparak şehir trafiğini rahatlatacak. 

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

'MALATYA 18 YILDA GERÇEK HİZMET SİYASETİ GÖRDÜ'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya'ya yapılan yatırımlar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Malatya 18 yılda gerçek hizmet siyasetini gördü, dev projeler ile tanıştı. Son 18 yılda Malatya’nın sadece ulaşım ve erişim hizmetleri için 8 milyar 690 milyon lira yatırım yaptık. 2003 yılı öncesinde Malatya’nın kaç kilometre bölünmüş 36 kilometre idi, bugün bu uzunluk 432 kilometre. Malatya’yı, Elazığ’a, Diyarbakır’a, Kahramanmaraş’a ve Adıyaman’a bölünmüş yollarla bağladık. Yani 80 senede 36 kilometre, 18 senede 396 kilometre Hiç BSK kaplamalı yolu yok iken, 302 kilometre BSK kaplamalı yol yaparak Malatya’yı daha güvenli ve konforlu yollar ile tanıştırdık." diye konuştu. 

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

YOLCULUK SÜRESİ YARIYA DÜŞÜYOR

Malatya Çevre Yolu'nun tamamlanması ile mevcut güzergah rahatlayarak 50 dakikada kat edilen mesafe 25 dakikaya, 60 dakika süren güzergah ise 30 dakikaya düşecek. 

Malatya Çevre Yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 538 milyon TL'ye mâl edildi.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

53,5 KİLOMETRE UZUNLUĞA SAHİP 

Yol 53,5 kilometrelik uzunluğa sahipken 10 adet köprüyü içinde barındırıyor. Köprülerin toplam uzunluğu 1244 metre olurken, proje 31 Ocak 2022 tarihiyle bitirilerek açılışa hazırlanıyor. 

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

YILLIK 100 MİLYON TL'DEN FAZLA TASARRUF

Malatya Çevre Yolu, sağladığı zaman tasarrufu ile hazineye 62,4 milyon TL katkıta bulunurken, 19.173 ton karbondioksitin doğaya karışmasını engelleyecek. 

Yol güzergahında sağlanan kısalma ile 50 milyon TL'lik tasarruf planlanırken, yıllık toplam 112,4 milyon TL tasarruf sağlanacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading