Yandex Metrica

Kızından babasına suikast! En sevdiği şeyle öldürdü

Kızından babasına suikast! En sevdiği şeyle öldürdü

Aydın'ın Didim ilçesinde 'hayır' için dağıtılmasını isteyerek taksiyle gönderdiği böcek ilaçlı gözlemeyle zehirlediği babasının ölümüne, ağabeyinin ise hastanelik olmasına neden olan Betül Karabulut ve ortak arkadaşları İdris Yetişkin hakkındaki dava sonuçlandı.

Genel

23.01.2024, 18:23

3 Nisan 2020'de meydana gelen olayda baba Ali Karateke ile oğlu Birol Karateke evde rahatsızlandı. Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırılan baba ile oğluna zehirlenme teşhisi kondu. 

Tedavilerine başlanan baba-oğul kısa sürede taburcu edilerek evlerine yollandı. Fakat baba Ali Karateke tekrar rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. 

Babanın ölümünden şüphelenen polis ekipleri oğlunun ifadesine başvurdu. Oğul Karateke'nin evlerine 'hayır' amacıyla getirilen gözlemeden yiyerek zehirlendiklerini söylemesi üzerine polis soruşturmayı derinleştirdi. Gözlemeyi dağıtan kişinin bulunması için güvenlik kameraları incelendi. 

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

GÖZLEMEYİ TAKSİCİ GETİRMİŞ

Polis incelenen kamera görüntülerinden, gözlemenin Mikail Akçay tarafından kullanılana 09 T 2088 plakalı bir taksi ile getirildiğini tespit etti. 

Plakadan arama yapan ekipler taksiciyi Nazilli ilçesinde buldu. Taksici ifadesinde gözlemeleri veren kişilerin Betül Karabulut, Sezgin Karaman ve ortak arkadaşları İdris Yetişkin olduğunu söyledi.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

MİRAS İÇİN ZEHİRLEMİŞ

İfade sonrası harekete geçen ekipler, üçlüyü gözaltına alıp ifadelerini aldı. Betül Karabulut ifadesinde olayı sevgilisi Sezgin Kahraman'ın planladığını baba ve abisinin ölmesi durumunda bütün mirasın kendisine kalacağını söyledi.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

AĞIR MÜEBBET CEZASI ALDILAR

Gözaltına alınan 3 şüpheliden Betül Karabulut'a 'Üst soyu tasarlayarak kasten öldürme' ve 'tasarlayarak kardeşe karşı kasten öldürme' suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ardından 'tasarlayarak kardeşe karşı kasten öldürme' suçundan verilen cezada suçun teşebbüste kalması nedeniyle indirime gidip 15 yıl hapse çevirdi.

Sezgin Kahraman'ı ise 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan iki ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Birol Karateke için verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, suçun teşebbüste kalması nedeniyle 15 yıl hapis cezasına çevrildi. Diğer sanık İdris Yetişkin ise inandırıcı delil bulunamadığı için beraat etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading