Yandex Metrica

Kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitecek 2023? Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman sona erecek?

Kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitecek 2023? Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman sona erecek?

Kış lastiği zorunluluğu, Mart ayının son gününde internette sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Kış lastiği, 7 ºC’nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu yükseltmek adına içeriği özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde kış aylarının zorlu koşullarına göre tasarlanmış desenleri bulunur. Kış lastikleri, belirlenen tarihler arasında takılması zorunludur. Peki, Kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitecek 2023? Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman sona erecek?

Genel

23.01.2024, 20:39

Kış lastiğinin araçlarda belli bir süre için takılma zorunluluğu vardır. Kış lastiği, 7 ºC’nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu yükseltmek adına içeriği özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde kış aylarının zorlu koşullarına göre tasarlanmış desenleri bulunur. Kış lastikleri, belirlenen tarihler arasında takılması zorunludur. Peki, Kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitecek 2023? Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman sona erecek?

Milli Eğitim Bakanı tarih vererek açıkladı: Kamuya kaç öğretmen atanacak? Milli Eğitim Bakanı tarih vererek açıkladı: Kamuya kaç öğretmen atanacak? Haberi Görüntüle

Görüntüler sosyal medyaya damga vurdu! Erkek öğrencilere etek giydirip peçe taktırarak dans ettirdiler! Görüntüler sosyal medyaya damga vurdu! Erkek öğrencilere etek giydirip peçe... Haberi Görüntüle

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BİTECEK 2023?

Ülkemizde şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

İl sınırları içerisinde, kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır.

Valilikler, kış lastiği uygulamasını, Bakanlıkça belirlenen tarih aralığındaki sürenin öncesinde ve/veya sonrasında 1’er ay arttırabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading