Yandex Metrica

Kimliklerde yeni dönem! 1 ay içinde başlıyor

Kimliklerde yeni dönem! 1 ay içinde başlıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, e-imzaların, kimlik kartına yüklenmeye bir ay içinde başlanacağını duyurdu. "E-İmza ile vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız." açıklamasını yaptı.

Genel

23.01.2024, 18:21

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin sunumunda Çipli kimliklere e-imzaların entegre olacağı haberini paylaştı.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

'VATANDAŞLARIMIZA YEPYENİ BİR KOLAYLIK SUNACAĞIZ'

Bakanı Soylu, açıklamasında "Önemli bir yeniliğin de haberini vermek isterim. Kimlik kartına e-İmza'nın yüklemesine bir ay içinde başlıyoruz. e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

KİMLİK KAYBOLURSA E-İMZA İPTAL OLACAK

E-imza'nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile bürokrasi azaltılacak. İş yeri açmak için gereken belgelerden biri daha eksilmiş olacak. Bu düzenlemeyle e-mühür uygulamasına da geçilmiş olacak. Elektronik imza ile dava takibi ve sicil işlemleri yapılabilecek. Vergi borçları sorgulanacak, gümrük işlemleri takip edilebilecek. Kimlik kartlarının kaybolması halinde e-imza da geçerliliğini yitirecek. Yeni kimlik kartı çıkarıldıktan sonra elektronik imza tekrar sisteme tanımlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading