Yandex Metrica

Kıbrıs'ın fondaşlarından Rum yanlısı eylem: Ne ayrılık ne ilhak...

Kıbrıs'ın fondaşlarından Rum yanlısı eylem: Ne ayrılık ne ilhak...

Türkiye'nin Doğu Akdeniz kararlılığına karşı Kuzey Kıbrıs'taki Avrupa fonlu bazı gruplar harekete geçti. "TSK Kıbrıs'tan gitsin" korosu Türkiye'den değil, Rumlardan yana.

Genel

03.02.2024, 21:27

Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın tezlerine karşı Mavi Vatan mücadelesi veren, üstelik Geçitkale'deki SİHA üssünün ardından Dipkarpaz'da deniz üssü açmaya hazırlanan Türkiye'nin kararlı adımları, Ada'da konuşlu bazı fondaş grupların tepkisine yol açtı. 

1960'lardan 1974'e kadar Rumların saldırılarına maruz kalan ve Mehmetçiğin Barış Harekâtı sayesinde kurtarılan Kıbrıs Türklerinden bazıları hâlâ 'Birleşik Kıbrıs' hayaliyle Rum tezlerinin sözcülüğünü yapıyor. 

Lefkoşa merkezli 'Bu Memleket Bizim' adlı platform, kent caddelerinde gösteri yaparak Rumlarla bir arada yaşamayı hayal ettikleri 'Birleşik Kıbrıs' haritalı pankartlar taşıdı. Türkiye'nin KKTC'ye müdahil olmamasını isteyen Avrupa fonlu bu gruplar, 'Ne ayrılık ne ilhak', 'Tatar'a saray, vatandaşa nanay', 'İrade halktadır, sarayda değil', 'Hayaller Las Vegas, gerçekler Dikilitaş' yazılı döviz ve pankartlarla 'Ankara karşıtı' eylem yaptı. 

Platforma liderlik eden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kuğulu Park ile Dikilitaş arasında başlattıkları yürüyüşün önümüzdeki günlerde daha da kalabalıklaşarak süreceğini iddia etti. Göstericiler, Ankara ile eşgüdüm halinde çalışan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı hedef aldı.

Kendilerini Türkiye'den daha çok Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne yakın hisseden grupların ortak sloganı ise 'Türk ordusu dışarı' şeklinde özetlenebilir. 'Kıbrıs Türkleri' olduklarını iddia eden bu grupların en büyük destekçisi yakın zamana kadar Mustafa Akıncı idi. KKTC eski Cumhurbaşkanı Akıncı, yeniden seçilebilmek için aday olmuş ancak Ersin Tatar'a mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading