Yandex Metrica

Kaz Dağları'na yeni tünel! Yolculuk 7 dakikaya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kaz Dağları'ndan geçişi kısaltacak olan Ayvacık T-2 Tüneli'nde çalışmaların sonuna gelindiğini ve yarın gerçekleştirilecek çalışmaların ardından ilk ışığın görüleceğini duyurdu.

Genel

23.01.2024, 18:41

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kaz Dağları'nda geçişi 7 dakikaya düşürecek olan Ayvacık T-2 Tüneli'nde yarın ışığın görüleceği bildirildi. 

Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Haberi Görüntüle

79,1 MİLYON TL TASARRUF EDİLECEK 

Ayvacık T-2 Tüneli'nin açılmasının ardından yılda 79,1 milyon TL tasarruf sağlanacağı vurgulanan açıklamada, "Çanakkale, Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine, Karadeniz ve Marmara Denizi’ni dünyaya bağlaması bakımından önemli bir geçiş noktasıdır. Çanakkale’nin güneydeki tatil beldeleri ile Balıkesir ve İzmir’e ulaşımını sağlayan kuzey-güney aksında özellikle yaz aylarında yoğunlaşan trafiğin düzenlenmesi çalışmaları kapsamında Ayvacık-Küçükkuyu arasında kalan tek yol bölünmüş yol haline getiriliyor" ifadelerine yer verildi. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

2 ADET ÇİFT TÜNEL OLACAK 

9,6 kilometre uzunluğunda 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 4 şeritli olan projede toplam uzunluğu 5 bin 710 metre olan 2 adet çift tüp tünel bulunacak. 

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

T-2 TÜNELİ'NDE İLK IŞIK GÖRÜNECEK

1693 metrelik T-1 Tüneli'nin nihai beton kaplama seviyesinde tamamlanmasının ardından 4 bin 17 metrelik T-2 Tüneli'nde ışığın görüleceği bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading