Yandex Metrica

İstanbul Barosu'nda skandal! DHKP/C üyesi için slogan attılar

İstanbul Barosu'nda skandal! DHKP/C üyesi için slogan attılar

İstanbul Barosu avukatları, cezaevinde başlattığı ölüm orucu nedeniyle geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden DHKP/C'li avukat Ebru Timtik için slogan atıp onu ayakta alkışladı.

Genel

02.03.2024, 02:05

Yeni başkanını belirlemek üzere toplanan İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda bir skandal yaşandı. Terör örgütü DHKP/C sorumlularından Kamile Kayır'la aynı bölmede yakalanıp hapse atılan ve cezaevinde başlattığı ölüm orucu nedeniyle hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik için slogan atıldı. 

Gezi olayları soruşturmasını yürüttüğü esnada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP/C'li teröristlerce makamında şehit edilmesi sonrası örgüte yönelik operasyon kapsamında ele geçirilenlerden biri Ebru Timtik'ti. 

Timtik, 31 Mart 2015'te Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ni basıp Savcı Kiraz'ı şehit eden teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'u organize ediyordu. 

İstanbul Barosu avukatlarının DHKP/C üyesi Timtik için attığı sloganlar ve onu ayakta alkışlaması, barodaki bir grup avukatın zihin yapısını bir kez daha gözler önüne serdi. 



 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading