Yandex Metrica

Sitede Ara

İran destekli örgütten Türkiye'ye küstah tehdit: İşgale karşı dimdik duracağız

İran destekli örgütten Türkiye'ye küstah tehdit: İşgale karşı dimdik duracağız

Sincar'da Türkiye'ye karşı PKK/YBŞ ile ortak hareket eden İran destekli Şii örgütler yine tehdit diline sarıldı. Haşdi Şabi'ye bağlı Seyid Şuheda örgütü, 'Türk işgaline karşı dimdik duracaklarını' savundu.

Genel

23.01.2024, 22:04

Türkiye'nin Sincar'a yönelik operasyonu, bölgede PKK/YBŞ ile birlikte hareket eden İran destekli Şii örgütleri rahatsız etti. Eylül ayında PKK'nın Sincar sorumlusu Said Hasan'ın öldürüldüğü MİT operasyonunun ardından Türkiye'ye yönelik tehdit ifadeleriyle hatırladığımız Seyid Şuheda örgütü dünkü Kış Kartalı Harekâtı sonrası yeniden sahneye çıktı.

Haşdi Şabi'ye bağlı milis gücü Seyid Şuheda Tugayları, Irak devletinin PKK'ya yönelik TSK operasyonlarına sessiz kalmasını eleştirerek kendilerinin 'Türk işgaline karşı dimdik duracağını' iddia etti.

Seyid Şuheda örgütü elebaşlarından Ebu Ela Elvelayî, Twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak şu ifadeleri kullandı: "Türk devleti kötü bir komşudur. Irak hükümetinden bir tepki görmeden Irak topraklarına girerek işgal ediyorlar. Irak hükümeti işgal karşısında başını kuma gömdü. Güçlerimiz bu işgal planlarına sonuna kadar karşı duracaktır."

İran destekli örgüt, eylül ayındaki TSK operasyonları sonrası benzer tehditlerde bulunmuş ve "Türkiye karşılık vereceğiz ama henüz yöntemine karar veremedik" şeklinde tuhaf bir açıklama yayınlamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading