Yandex Metrica

İbrahim Karagül kimdir? İbrahim Karagül kaç yaşında ve nereli?

İbrahim Karagül kimdir? İbrahim Karagül kaç yaşında ve nereli?

Gazeteci ve Yazar İbrahim Karagül kimdir? İbrahim Karagül kaç yaşında ve nereli? İbrahim Karagül’ün hayatını ve biyografisini sizler için derledik...

Genel

27.04.2024, 00:20

2012 yılında başladığı Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini 2021 yılının Ocak ayına kadar sürdüren, iç ve dış politika ile ilgili yazdığı yazılarla da sıklıkla gündeme gelen ve şimdilerde ise kurucusu olduğu TRHABER’in Genel Yayın Yönetmeni olan İbrahim Karagül’ün hayatına dair ayrıntılar herkes tarafından merak edilmekte... Peki İbrahim Karagül kimdir?  

İşte İbrahim Karagül’ün hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

İBRAHİM KARAGÜL KİMDİR? 

1969 yılında Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde dünyaya gelen İbrahim Karagül, lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak mezun olmuştur. 

Öğrencilik dönemlerinden itibaren çeşitli gazete ve dergilerde çalışan ve dış haberler editörlüğü yapan Karagül, 1995 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde çalışmaya başlamıştır.  Yeni Şafak’ta da Dış Haberler Editörlüğü ve köşe yazarlığı yapan İbrahim Karagül, dış politika alanında yazdığı çarpıcı yazılarla medya sektöründe tanınırlığını artırmıştır. Özellikle de son yıllarda Orta Doğu’da meydana gelen gelişmelerle ilgili yazdığı yazılarla adından sıkça söz ettiren Karagül, “Gerçek Hayat” ve “Derin Ekonomi” dergilerinin, 2011 yılında ise TVNET Kanalı’nın Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenmiş ve 2018 yılına kadar da bu görevine devam etmiştir. 

2012 yılında ise Dış Haberler Editörü olduğu Yeni Şafak Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni olarak görevine devam eden Karagül, 2021 yılının Ocak ayında bu görevinden ayrılmıştır. Halen Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmakta olan Karagül, ayrıca kurucusu olduğu TRHABER’in de Genel Yayın Yönetmeni'dir. 

İbrahim Karagül, uzun yıllardır yer aldığı medya sektöründe özellikle kendisinin “Küresel İstila” olarak tanımladığı “ABD'nin Afganistan ve Irak işgali, Orta Afrika'dan başlayıp Orta Asya'ya uzanan kuşakta meydana gelen enerji savaşları ve jeopolitik mücadeleler”, CIA’in kullandığı işkence uçakları, Ortadoğu'daki suikastlar, Kuzey Irak'taki gelişmeler ve mezhep çatışmaları, Suriye sınırında yer alan terör tehdidi ve Türkiye’nin sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlar ile ilgili yazdığı yazılarla ülke ve dünya çapında ses getirmiş ve yabancı basın tarafından da referans olarak gösterilmiştir. 

İbrahim Karagül, 2005 yılında ise Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Basın-Fikir Ödülü”ne layık görülmüştür. 

Ayrıca bir dönem Malezya’da bulunan Karagül, Malezyalı bir romancı olan Şahnun Ahmed’in “Dikenden Başka Mahsul Yok” adlı romanını da Türkçeye çevirmiştir. 

İyi derecede İngilizce bilen İbrahim Karagül, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

İBRAHİM KARAGÜL’ÜN YAYINLANMIŞ ESERLERİ 

Hristiyan Siyonistler / Kutsal Savaş ve İslam Dünyası: Yüzyıllık Kuşatma (2004) 

Hesaplaşma Yüzyılı: Mezhepler Çatışması, Suikastlar, Taktikler (2007) 

Tanklar Kabeye Dayanmadan (2018) 

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

İBRAHİM KARAGÜL’ÜN SOSYAL MEDYA HESAPLARI 

İbrahim Karagül Twitter hesabı: >https://twitter.com/ibrahimkaragul

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading