Yandex Metrica

İBB'den skandal! Vatandaşa ‘Hamidiye Su’ diye kuyu suyu

İBB'den skandal! Vatandaşa ‘Hamidiye Su’ diye kuyu suyu

Kaçak yapı denetimi yapan Jandarma ekipleri, Şile'de kaçak bir yapıda 'Hamidiye Su' markasıyla vatandaşlara satılmak üzere kuyu suyundan alınan su dolumu yapıldığını tespit etti.

Genel

23.01.2024, 17:51

Yaşanan orman yangınlarından sonra Şile'de bulunan ormanlık alanlardaki kaçak yapılara yönelik denetim yapan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, yaptıkları kontroller esnasında Ulupelit mevkiinde bulunan ormanın içinde ağaçların arasında su varilleri ve borular olduğunu gördü.

TESİS CHP'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYININ EŞİNE AİT ÇIKTI

Sabah'tan Barış Savaş'ın >haberine göre, JASAT ekipleri, boruların birkaç metre ileride yer alan doğal kaynak suyu dolum fabrikasına uzandığını belirledi. Söz konusu fabrikanın 31 Mart seçimlerinde CHP'den Eyüpsultan Belediye Başkan adayı olan Emel Bilenoğlu'nun eşi Cafer Bilenoğlu ve ortağı Murat Tükenmez'e ait olduğu belirlendi. Jandarma ekipleri, fabrikada inceleme yaparken, kaynak suyunun yanı sıra kuyu suyunun da arıtılarak kullanıldığını, yapı ve arıtma düzeneğinin ruhsatsız olduğunu tespit etti.

Olay yerine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri gelerek, tesisteki damacanalardan örnek aldı ve işletme ile ilgili soruşturma başlatıldı. Su dolum tesisinin 2 yıl kadar önce faaliyete başladığı ve suyun İBB'ye ait Hamidiye Su markasıyla vatandaşlara satıldığı bildiridi. İl Sağlık Müdürlüğü tesisin faaliyetine son verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading