Yandex Metrica

Hem koronavirüs aşısı yaptılar hem de çiçek verdiler

Hem koronavirüs aşısı yaptılar hem de çiçek verdiler

Van'ın Erciş ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki jandarma kontrol noktasında mobil sağlık ekipleri, sürücü ve yolculara koronavirüs aşısı yapıp, çiçek verdi. 

Genel

23.01.2024, 18:09

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye genelinde vaka oranı en az illerden olan ve 2’nci doz aşılama oranlarına göre de sarı kategoride yer alan Van'da aşılamayı artırmak için çalışmalar sürdürülüyor. Erciş Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan mobil ekipler, jandarma ekiplerinin görevli olduğu kontrol noktalarında aşı uygulaması yapıyor. 

İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. İhsan Toprak, "Jandarma ekiplerimiz vatandaşların kontrollerini yaparken bizler de aşı olmaları için ikna etmeye çalışıyoruz. İkna olan vatandaşları ambulansımıza davet ederek, aşılarını yapıyoruz. Ben ve 4 sağlıkçı arkadaşım, jandarma kontrol noktasında seyahat eden arkadaşlarımıza aşı yapıp, yapmadıklarını sorduk. Aşısını yapmayan vatandaşlarımıza aşı yapıp, kaymakamlığımızın gönderdiği çiçekleri takdim ettik" dedi

Daha önce aşı yaptırmadığını belirten Baran Doğan da "Van merkezden geliyorum. Jandarma kontrol noktasına geldiğimizde sağlık çalışanları bana aşı yapıp, yapmadığımı sordular. Ben de yoğun işlerimden dolayı fırsat bulup aşı yaptırmamıştım. Bunu fırsat bilip burada aşımı yapmak istedim. Sağlık çalışanları beni buradaki ambulansa davet edip aşımı yaptılar ve aşı yaptığım için bana çiçek takdim ettiler. Bu uygulamanın çok yerinde bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. Görev yapan bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ederim" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading