Yandex Metrica

Hayatta kalmanın tek yolu! Uzman isim açıkladı: Nükleer patlamada bunu yapın

Hayatta kalmanın tek yolu! Uzman isim açıkladı: Nükleer patlamada bunu yapın

Dünyanın nükleer tehlikesiyle çalkalandığı bu günlerde vatandaşlar kendini nasıl güvende tutacağına dair araştırmalara başladı. Bir TikTok kullanıcısı ise 2 milyon izlenen videosunda nükleer patlamadan nasıl kurtulanabileceğini anlattı.

Genel

23.01.2024, 19:56

Dünya nükleer saldırı gündemiyle çalkalanırken insanlar radyasyona maruz kalmadan olası bir nükleer saldırıdan korunmanın yollarını araştırmaya başladı. 

Milliyet Gazetesi'nden Fazilet Şenol'un haberine göre, TikTok'ta her geçen gün birçok kişi birbirinden farklı konularla ilgili deneyimlerini paylaşıyor. Ancak 'feleciaforthewin' adlı TikTok kullanıcısının takipçileriyle paylaştığı bilgi oldukça enteresan. Genç kadın TikTok gönderisinde insanların başparmaklarını kullanarak nükleer bir patlamanın ardından güvende olup olmayacaklarını nasıl öğrenebileceklerini açıkladı. Felecia adlı kullanıcı nükleer bomba saldırısıyla karşılaşılması durumunda kişilerin 'güvenli alan' bulabilmeleri için de bu yöntemin etkili olduğunu ekledi. 

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

BU TEMEL KURALI UYGULAYIN

Genç kadın TikTok hesabında paylaştığı videosunda nükleer bir patlama sonrası gökyüzünde beliren mantar bulutuna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. "Patlama sonrası mantar bulutu ortaya çıkacaktır ve mantar bulutunun boyutu, bulunduğunuz yerden güvende olup olmadığınızı belirlemek için kullanacağınız bir işaret" diyen Felecia, nükleer patlama sonrası için bu durumun temel bir kural olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

NÜKLEER SALDIRIDAN NASIL SAĞ ÇIKARIZ? 

Nükleer patlama sonrası hayatta kalmanın yolunu da videosunda paylaşan kadın, "Diyelim ki pencerenizden patlamayı gördünüz, yapmanız gereken başparmağınızı alıp mantar bulutunun üzerine tutmak. Başparmağınız mantar bulutunu tamamen kaplıyorsa güvendesiniz demektir. Ancak değilse canınızı kurtarmak için oradan uzaklaşın" detayını paylaştı. 

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

NÜKLEER SALDIRIDA BAŞPARMAK DETAYI 

Birçok kullanıcı da söylenen bu yöntemi gülünç bulduğunu ekleyerek, "Aniden kör olacağım için herhangi bir gözlem yapılabileceğinden emin değilim. Asıl soru, nükleer bir patlama sırasında bunu anlamak için kimin parmağını kaldırdığı?" yorumunda bulundu. Felecia ise videosu hakkında yapılan bu yorumlara şu cevabı vermekle yetindi: "Diyebileceğim tek şey başparmağınız mantar bulutunu tamamen kaplıyorsa radyasyondan korunma olasılığınız oldukça yüksek." 

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

VİDEO OYUNUNDAN İLHAM ALINDI 

Başparmak teorisinin Fallout medya şirketinin maskotu Vault Boy'un parmağını uzatıp mantar bulutuna gözlerini kısarak baktığı Fallout video oyunu serisinden kaynaklandığına inanılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading