Yandex Metrica

Göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Kuyucuk Gölü kurudu

Göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Kuyucuk Gölü kurudu

Ramsar Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınan ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Kuyucuk Gölü kurudu.

Genel

23.01.2024, 17:42

Türkiye'nin 13'üncü Ramsar Alanı ve Afrika-Avrasya göç yolu üzerinde olması sebebiyle birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Kuyucuk Gölü, kuraklıktan etkilendiği için bu yıl da kurudu. 

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

GÖÇMEN KUŞLRI AĞIRLIYOR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun birinci Ramsar Alanı ve Türkiye'nin de 13'üncü Ramsar Alanı olup Ramsar Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınan Kuyucuk Gölü, ülkede göç eden birçok kuş türüne ev sahipliği yapan göller arasında yer alıyor. 245 hektarlık göl ve 416 hektarlık Ramsar alanına sahip olduğu düşünülen kuş cenneti, deniz seviyesinden 1627 metre yükseklikte yer alıyor.

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

MEVSİM NRMALLERİİN ÜZERİNDEKİ SICAKLIK KURUTTU

Kars Valiliği öncülüğünde yürütülen proje kapsamında 2019'da tamamen kuruyan göle sondaj çalışmasıyla "can" suyu verildi. İlkbaharda su seviyesi yükselen Kuyucuk Gölü, binlerce göçmen kuşu ağırladı fakat hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve etkili olan kuraklık nedeniyle Kuyucuk Gölü, ikinci kez kurudu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading