Yandex Metrica

G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Sorrento'da toplandı

G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Sorrento'da toplandı

G20 Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde Sorrento'da başlayan G20 Ülkeleri Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı'na Türkiye'yi temsilen Tİcaret Bakanı Mehmet Muş katıldı.

Genel

23.01.2024, 18:06

G20 Ülkeleri Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı, bu yıl G20 Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde Sorrento'da başladı.

G20 ülkelerinden ilgili bakanlar ve ilgili kuruluşların temsilcileri, İtalya'nın dış ticaretinden de sorumlu olan Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'nun ev sahipliğinde yazlık beldelerden Sorrento'daki Grand Hotel Riviera'da bir araya geldi.

Ev sahibi Dışişleri Bakanı Di Maio yaptığı açılış konuşmasında, toplantılarında, Kovid-19 salgınından sonra sürdürülebilir, kapsayıcı ve esnek bir toparlanma için "daha iyisini inşa etme" taahhüdünü ve Dünya Ticaret Örgütü’nün çok taraflı ticaret sistemini güçlendirmeyi ele alacaklarını belirtti.

Bakanlar, toplantı kapsamındaki üç oturumda, gün boyu salgın döneminde ticaret başta olmak üzere ticaret ve sağlık, ticaret ve çevresel sürdürülebilirlik ve Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) reformu gibi konulara odaklanacak.

Toplantıda Türkiye'yi Ticaret Bakanı Mehmet Muş temsil ediyor. G20 bakanlarının toplantısı, ortak bildirinin kabulüyle sona erecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading