Yandex Metrica

Yatırımcıların gözü bu haberdeydi! Altın fiyatları birden yükselişe geçti: Gram altın ne kadar oldu?

Yatırımcıların gözü bu haberdeydi! Altın fiyatları birden yükselişe geçti: Gram altın ne kadar oldu?

Altının gram fiyatı bir süredir yatay seyirde hareket ederken; beklentilerin çok altında gelen ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası birden hızlı yükselişe geçti. Gram altın ne kadar oldu?

Ekonomi

23.01.2024, 18:05

Altının gram fiyatı, altıncı işlem gününde yatay seyir diyebileceğimiz dar bantta hareket ederken; Altın yatırımcısının gözü bugün açıklanan ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verisindeydi. Beklentilerin çok altında gelen veri sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tapering'in (varlık alımı azaltımı) zamanlamasını ertelemesi beklentisinin kuvvetlenmesiyle Altın Fiyatları yükselişe geçti. Piyasa uzmanları, ABD istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelmesiyle gram altın fiyatlarında  geri çekilmenin olabileceğini, tersi durumda yani verinin beklentilerin altında kalmasıyla da altının gram fiyatında yukarı seviyelerin test edilebileceğini belirtmişti.

Altının gram fiyatı, beklentilerin çok altında gelen ABD istihdam verisi sonrası en yüksek 509.74 TL seviyesini görürken; saat 17.35  itibarıyla ise yüzde 1.28 oranında yükselişle 507,09  TL seviyesinde hareket ediyor.

Gram altın ne kadar: 505.99 TL

Çeyrek altın ne kadar: 833, 00 TL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading