Yandex Metrica

FETÖ'cü Adil Öksüz'ün yakın çalıştığı Recep Vardi itirafçı oldu

FETÖ'cü Adil Öksüz'ün yakın çalıştığı Recep Vardi itirafçı oldu

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri mahrem yapılanmasında faaliyetler yürüten Recep Vardi, Türkiye'den kaçmaya çalışırken Edirne’de yakayı ele verdi. 15 Temmuz hain darbe girişimini yöneten isimler Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'ın yakın çalıştığı Vardi itirafçı oldu. Vardi'nin 4 yıldır gaybubet evlerinde saklandığı öğrenildi.

Genel

12.03.2024, 21:25

Terör örgütü FETÖ'nün kilit isimlerinden ve 15 Temmuz hain darbe girişminin baş aktörü Adil Öksüz'e olan yakınlığıyla bilinen Recep Vardi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

4 YIL GİZLENMİŞ

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri mahrem yapılanmasında molla olduğu bilinen Recep Vardi, yakalandıktan sonra itirafçı oldu. Yeni Şafak'ın haberine göre Vardi, Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak görev yaparken, 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan 672 Sayılı KHK ile ihraç edilmiş, hakkında yürütülen soruşturmada ise örgüt içinde “manevi büyük” olarak nitelendirilen “molla”lardan olduğu belirlenmişti.

Vardi, hakkında çıkartılan gözaltı kararının ardından, 4 yıl boyunca örgütün gaybubet evlerinde saklandı. Oldukça sık aralıklarla ev değiştiren Vardi'nin 21 Ekim’de Edirne'den yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandığı ve Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce (TEM) oluşturulan özel ekip tarafından şüpheliyi Ankara’ya getirilerek sorguya alındığı belirtildi.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

ÖRGÜTTEKİ MOLLALARI ELEBAŞI GÜLEN EĞİTTİ

İtirafçı olmak isteyen ve terör örgütü FETÖ hakkında bildiklerini anlatan Recep Vardi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. TEM polisi tarafından yapılan çalışmalarda Vardi’nin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in bizzat eğittiği örgütün sözde mollaları Ergün Çapan ve Hüseyin Yağmur’dan 8 yıl eğitim aldığı belirlendi. Vardi’nin, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini yöneten Adil Öksüz’le irtibatı çıktı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading