Yandex Metrica

Fahiş fiyatta yeni oyun! Paketlere gizlenen zam hilesi ortaya çıktı

Fahiş fiyatta yeni oyun! Paketlere gizlenen zam hilesi ortaya çıktı

Fahiş fiyat fırsatçılığı yapanlara karşı önlem ve tedbirler hayata geçirilirken, bu defa paketlenmiş ürünler üzerinden tedarik sıkıntısını bahane gösteren bazı üretici firmalar, fiyatlara büyük zamlar uygularken bir taraftan da stokçuluğa başladı, öyle ki bazı ürünlere bir günde yüzde 90 zam yapıldığı bile oluyor.

Genel

23.01.2024, 18:09

Bir taraftan döviz diğer taraftan enerji fiyatlarındaki artışa, ambalaj sektörüne yansıyan hammadde krizi de eklenince zam fırsatçıları ve stokçular yine sahnede. Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, başta paketlenmiş gıda ürünleri olmak üzere kısmen ciddi bir tedarik sıkıntısı yaşanıyor. İddiaya göre, bu sefer üretici firmalar da stokçuluk kervanına katılmış durumda.

Marketlere verilen ürün sayısı az tutulurken, gelen ürünlere ise yüzde 90'ı bulan oranda zam eklenmiş durumda. Ünlü bir dondurulmuş gıda firmasının 15 Ekim itibarıyla gönderdiği yeni fiyat listesini gören marketçiler ise adeta şok yaşadı. Gelen listede yüzde 90'a varan fiyat artışları yapıldığı dikkat çekerken, cumartesi günü de tedarik sıkıntısıyla raflara geç gelen gıdaların fiyatlarında artış yaşandı.

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

'ARACI VE ÜRETİCİLER İTHAL ÜRÜNÜ DÖZVİ GİBİ GÖRMEYE BAŞLADI'

Bazı üretici firmalarla aracılar ürünleri depolarken, satın almaları toplu olarak gerçekleştiren aracı firmalar birçok ürün grubunda stokçuluk yapıyor. Aracı ve üreticilerin elindeki ithal ürünü adeta bir döviz gibi görmeye başladığını ifade eden market sahipleri ise, "İstediğimiz sayıda ürünü hemen tedarik edemiyoruz. Yeni gelen her ürün de ortalama yüzde 25 ila 90 arasında zamlı geliyor. Kasım'da daha yüksek zamlardan bahsediliyor" dedi.

Diğer taraftan kahvede de stokçuluk arttı. Brezilya'daki olumsuz iklim koşullarının kahve fiyatlarını yükseltmesi nedeniyle esnaf, kahve tedarikinde zorlanıyor. İşyerleri, milyonlarca ton ürünün stoklandığını ifade ederken, bayiler ise 100 kilogram kahve isteyene maksimum 50 kg kilogram kahve gönderiyor.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

'AMBALAJ MALİYET ARTIRICI BİR UNSUR DEĞİLDİR'

Ambalaj sanayicileri ise kendilerinin zamma alet edilmesine tepki gösteriyor. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, sektörün tedarik ve lojistik özelinde hiçbir aksamaya uğramadan faaliyetlerini devam ettirdiğini belirterek, doğru ambalajın maliyetleri düşüreceğini söyledi. Zeki Sarıbekir, "Son zamanlarda basında yer alan bazı haberlerde belirtilenin aksine ambalajlar maliyet artırıcı bir unsur değil koruyucudur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading