Yandex Metrica

Economist dergisi kapağının şifreleri: 2022 yılında ne olacak?

Economist dergisi kapağının şifreleri: 2022 yılında ne olacak?

Küresel güç odaklarının planlarını ilan ettikleri araçlardan biri olan The Economist dergisi, 2022 kapağıyla gündemde. Stratejist Abdullah Çiftçi, o kapaktaki şifreleri yorumladı.

Genel

22.03.2024, 17:04

Kapak fotoğrafları ve kullandığı görsellerle yakın geleceğe dair öngörülerde bulunduğu iddia edilen, bu nedenle merakla takip edilen The Economist bir kez daha gündemde. Derginin 2022 yılında olacaklara ilişkin kullandığı simgeler tartışma konusu oldu. 

Geçtiğimiz yıl "2021'de Dünya" manşetiyle okurlarının karşısına çıkan ve aşı, metaverse, yangınlar, Donald Trump, ABD'deki bölünmüşlük, koronavirüs, enflasyon gibi konulara gönderme yapan dergi, 'World Ahead 2022' (2022'ye Doğru Dünya) başlığını kullandığı kapakta da yine ilgi çekici imgeler kullandı. 

Konu Beyaz TV'de yayınlanan Ne Var Ne Yok adlı programda masaya yatırıldı. Programa konuk olan stratejist Abdullah Çiftçi, Economist dergisi kapağındaki verilerin aslında 'kehanet' değil, sadece küresel düzeyde planlar yapan güç odaklarının tasarım lansmanından ibaret olduğunu dile getirdi. 

Belli çevrelerin sözcüsü konumundaki yayınları takip edenler için durumun sürpriz olmadığına işaret eden Çiftçi, son yıllarda küresel ölçekte geniş bir kullanım ağına ulaşan Bitcoin-kripto para kavramının aslında 1988 yılındaki Economist kapağında ilan edilmiş olduğunu hatırlattı. 2022 kapağının şifrelerine geçmeden önce Çiftçi şu hususlara dikkat çekti:

Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi yaptırılanlara jet soruşturma! Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi... Haberi Görüntüle

BITCOIN 1987'DE TASARLANMIŞTI

"Orada yanan nakitlerin üzerinde kripto para görülüyordu. Ayrıca kapakta 'phoenix bird' (anka kuşu) kullanılmıştı. Küllerinden yeniden doğmayı simgeleyen bu kuşun kendi mitolojilerinde bir anlamı vardı. 1987 yılında Cyber Fox diye bir grup, blockchain üzerinde çalışıyordu. Dünya üzerinde tüm yetkiyi hükümetlerden alıp halka verme projesi yürütüyorlardı. Bu projeleri kullanıma girdi ancak teknolojiyi geliştirmiş bu grubun tüm üyeleri öldürüldü. Biz ne zaman duyduk Bitcoin'i? 2009'da. Economist'te ne diyordu? Efendim 2008 yılında ekonomik kriz çıktı ve bunun alternatifi olarak bu geliştirildi. Halbuki proje çok eskiye dayanıyordu. Finansın sahipleri yeni bir finans sistemi varediyor. Bu yolda bazı kişileri de kullanıp attılar."

Çiftçi bunları hatırlattıktan sonra Economist dergisinin 2022 kapağında kullanılan şifrelerin analizine geçti. İşte Çiftçi'nin söylediklerinden satır başları...

"2022'de ana mücadele Çin ile ABD arasında olacak. NATO, tarihinde Çin'i ilk kez hedefe koydu. Çin ile ABD arasında süreci belirleyecek unsurlardan biri (kapaktaki) şırınga. Kovid sonrası dünyada ABD ile Çin arasında şu kavga olacak: Dünya ekonomisini Çin'in sistemi mi Amerikan sistemini toparlayacak? Savaş şu an şırınganın gölgesinde gidiyor." 

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

DÜŞMAN MİKROSKOPLA GÖRÜLÜYOR 

"En sağda yenilenebilir enerji-iklim krizi var. Onun aşağısında mikroskop var. Şu anki savaşın yeni alanı bu... Düşman ancak mikroskopla görülebilir. Biyolojik savaştan bahsediyor, bu devam edecek. Ayrıca kapakta uyduları görüyoruz. Çin 'telekomünikasyon alanında dünyada standardı ben koyacağım' diyor. Sanayi devriminde standartları batı koydu, Amerika koydu, bütün aletlerin bir standardı oluştu, prizin bile. Çin şimdi diyor ki, sanayi devrimi batının kontrolündeydi, dördüncü sanayi devriminde benim standartlarım geçerli olacak. Dünya benim koyduğum standartlarda üretim yapacak. Savaşın konusu şu an bu. 5G ve yapay teknolojisi burada önde gidiyor. Uydu sembolü de dijital uzay savaşını yansıtıyor."


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading