Yandex Metrica

Darbeci CIA mensubu Henri Barkey, 15 Temmuz'dan 5 yıl sonra her şeyi inkar etti

Darbeci CIA mensubu Henri Barkey, 15 Temmuz'dan 5 yıl sonra her şeyi inkar etti

15 Temmuz darbe girişimini yönetmekle suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan CIA danışmanı Henri Barkey, hakkındaki iddialara 5 yıl sonra verdiği cevapta FETÖ'cü teröristler gibi davrandı: Her şeyi inkar etti.

Genel

23.01.2024, 18:17

15 Temmuz darbe girişimini organize ettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan CIA danışmanı Henri Barkey, The Atlantic'te kaleme aldığı yazıda Fetullahçı Terör Örgütü üyesi gibi davrandı ve her şeyi inkar etti. 

Osman Kavala ile birlikte 15 Temmuz'u organize etmekle suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Barkey, hakkında yazılan haberlerden ve hazırlanan iddianameden dolayı yakın arkadaşlarıyla bile görüşemez hale geldiğinden dert yandı. 

FETÖ öncülüğünde yürütülen 'ılımlı İslam' projesinin fikir babalarından olan ve FETÖ'ye her fırsatta verdiği destekle bilinen Barkey, suçlamaları 'komplo' olarak nitelendirdi. Barkey, darbe girişimi takip etmek üzere geldiği Büyükada'daki Splendid Otel'in resepsiyonunda üzerinde 'Pensilvanya' yazan küçük çanın da kendisine ait olmadığını ileri sürdü. 

Yazısında "Suçlamalar hayatımı altüst etti. Yaşananlar yüzünden arkadaşlarımı, profesyonel bağlantılarımı ve memleketime dönme şansımı yitirdim" diyen Barkey, darbede ana aktör olarak kullanılan FETÖ'ye ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. 

Kilis'te kan donduran olay: Anne ve çocuklar boğuldu, baba ipte asılı halde bulundu! Kilis'te kan donduran olay: Anne ve çocuklar boğuldu, baba ipte... Haberi Görüntüle

ONUN DERDİ DE AYNI: OSMAN KAVALA

Soruşturmadaki suçlamalara cevap vermek için neden 5 yıl beklediğine de açıklık getirmeyen Barkey, yakın dostu Fetullah Gülen'in güzellemesini yapmak yerine hapisteki Osman Kavala için klişe tekrarlara soyundu: 

"Kavala, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin tahliye kararına rağmen dört yılı aşkın süredir hapiste. Bir sonraki duruşmasının Kasım ayı sonunda yapılması bekleniyor. Onu hangi gerekçeyle içeride tutuyorlar? Kavala’yla darbe girişiminden üç gün sonra tesadüfen, İstanbul’da farklı insanlarla akşam yemeği yemek için geldiğimiz bir restoranda ayaküstü sohbet etmiştik" diyen Barkey, Kavala ile telefonda hiç görüşmediğini ileri sürdü. 

Batılı düşünce kuruluşlarından artık etkinlik daveti alamadığından yakınan Barkey, bu konuda Türkiye'yi sorumlu tuttu. Barkey, kendisine iletilen uyarılar nedeniyle Kuzey Irak'a da gidemediğini belirterek, terör örgütü üyelerine yönelik nokta operasyonlara da bozuk attı: "Freedom House'un do bildirdiği gibi, Türkler insanları Irak'tan zorla teslim alıyorlar."

Türkiye'yi bir daha hiçbir zaman göremeyeceğini düşündüğünü belirten Barkey, "Yanımda olduğunu düşündüğüm birçok kişi ve kurum beni terk etti. Yönetimi, beni savunmak için birkaç açıklama yayımlamaktan fazlasını yapmadığı için Wilson Center’dan da ayrıldım" şeklinde yazdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading