Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açılışa damga vuran uyarı: Size yakışmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açılışa damga vuran uyarı: Size yakışmaz

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''"Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Rizeli, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçakların boş gidip gelmesi ne Rizeli'ye ne Artvinli'ye yakışır. Bu uçaklar doldurulmalı ki gidiş gelişler çok daha farklı bir şekilde devam etsin" dedi.'' dedi.

Genel

08.02.2024, 08:58

Son dakika! Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı olma özelliği taşıyan Rize-Artvin Havalimanı bugün açıldı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu eser hava yolu ulaşımında alınan mesafenin sembolüdür'' dedi. 

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

''HAVALİMANI SAYISINI 26'DAN 57'YE YÜKSELTTİK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev projenin açılışında yaptığı açıklamada ''Şehirlerimize bölgemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Toplamda havalimanı sayısını 26'dan 57'ye çıkardık. Ülkemizin iftihar verici eserleri arasında yer alan Rize-Artvin Havalimanı'nın şehirlerimize, bölgemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Kardeşim Aliyev'e, sayın Bahçeli'ye, sayın, Destici'ye ve diğer misafirlerimize bu güzel günü bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Bu havalimanı sıradan bir yatırım değildir. Dünya üzerinde deniz üzerine inşa edilen 5 havalimanı bulunuyor. Bunun ikisi Rize-Artvin Havalimanı ile birlikte 2'si ülkemizdedir. 5 yılda yaklaşık 4,4 milyar liralık yatırımla tamamlandı. Bu eser hava yolu ulaşımında alınan mesafenin sembolü.'' dedi.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

''BU UÇAKLAR BOŞ GİDİP GELİRSE SİZE YAKIŞMAZ''

''Artık havalimanlarından evlerinize ulaşmak çok kolay.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu havalimanları arasında sıfırdan yenilediğimiz havalimanları da var. Rize-Artvin Havalimanı 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon kapasiteli terminali ile gurur verici bir eser oldu. Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Rizeli hemşerilerimize, Artvinli hemşerilerimize sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne Artvinliye ne Rizeliye yakışır. Artvinli ve Rizeli hemşerilerim bu uçakları doldurmalı ki bu gidiş gelişler çok farklı şekilde seyretsin. Ne dağlar, ne denizler bizim hizmet aşkımızın önünde duramaz. Ülkemizin sınırlarının en uç noktasına kurduğumuz bu havalimanı insanımıza vakitten yakıta, emisyon gazı azaltımına kadar pek çok alanda katkı sağlayacaktır. Yaşayanlar ve ziyarete gelenlere Rize-Artvin bir uçak mesafesindedir. Artık Rize'de, Artvin'de Türküler ayrılık üzerine değil kardeşlik üzerine söylenecek.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading