Yandex Metrica

Çorum'a 120 milyonluk dev yatırım!

Çorum'a 120 milyonluk dev yatırım!

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, kentteki eski devlet hastanesinin 120 milyon lira bütçeyle, 180 yatak kapasiteli bir devlet hastanesne dönüşeceğinin müjdesini verdi.

Genel

23.01.2024, 17:57

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum'a 120 milyon lira bütçeli, 180 yataklı devlet hastanesi inşa edileceğini söyledi.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

RİSKLİ OLDUĞU İÇİN YIKIMINA KARAR VERİLDİ

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum'a yapılacak dev yatırımı ve detaylarını aktardı. Kente 120 milyon lira bütçeli, 180 yatak kapasiteli devlet hastanesi inşa edileceğini ifade eden Ceylan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı ile olası bir deprem neticesinde yıkılma riski bulunduğu için yıkımına karar verilen eski devlet hastanesi binasında incelemeler yaptı.

Ceylan, hastanedeki incelerinin ardından gazetecilere, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşasının tamamlanmasından sonra, atıl duruma düşen eski devlet hastanesinin yeniden açılması için Çorum'da kamuoyu oluştuğunu belirtti.

Vatandaşlardan bu konuda gelen talep sebebiyle hastanenin tekrar hizmete açılması için çalışma başlattıklarını söyleyen Ceylan, "Devlet Hastanesini 180 yataklı olarak açacağız. 1,5 yıldır salgın nedeniyle elimizde olmayan sebeplerden dolayı bazı işlerde aksamalar oldu. Başhekimlik binasını koruyarak, A ve B blokları, müştemilat ve arka taraftaki doğum hastanesi binalarını yıkmak üzere ihaleye çıktık ve yer teslimi yapıldı. Depreme dayanıksız binalar dört ay içinde tamamen yıkılacak." dedi.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

YIKIM ÇALIŞMALARI HARİÇ MALİYETİ 120 MİLYON LİRA

Ceylan, söz konusu hastaneye ait binaların yıkım çalışmalarına başlandığını, binalardaki yeniden kullanılabilir malzemelerin toplanmasının sürdüğünü dile getirdi ve "Burada 4 katlı, 15 bin metrekare kapalı alana sahip, ameliyat, yoğun bakım ve poliklinik hizmetlerinin verileceği, A ve B bloktaki yıkım çalışmalarının ardından yeni hastane binasının inşasına bir an önce başlayıp, halkımızın hizmetine açacağız. Yeni hastanenin yıkım çalışmaları hariç yaklaşık maliyeti 120 milyon lira civarında." ifadelerini kullandı.

1,5 yıldır süren Kovid-19 salgınına dikkat çeken Ceylan, bu nedenle bazı yatırımlarda aksamalar yaşanabildiği bilgisini de paylaştı. Önceliklerinin salgından kurtulup, eski normale dönmek olduğunu vurgulayan Ceylan," Bununla birlikte devlet hastanemizi de yeniden Çorum'a kazandırmayı hedefliyoruz. Çorum'a bir de onkoloji merkezi kazandırmak için çalışıyoruz. Onkoloji merkezinin kalan kısmının tamamlanması için de 24 Eylül'de İl Özel İdaremizce ihale düzenlenecek." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading