Yandex Metrica

Çin de geleneksel içeceklerimiz boza ve salep mevsimine geçiyor

Çin de geleneksel içeceklerimiz boza ve salep mevsimine geçiyor

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içecekleri salep ve bozanın tadına hayran olanlar arasında Çin de geliyor. Her iki geleneksel içeceği haberine konu edinen Global Times, okuyucularına Türklerin İslamiyet'i kabul etmesiyle başlayan tarihçesine de kısaca yer veriyor.

Genel

18.03.2024, 21:14

Türkiye'nin geleneksel kış içeceklerinden salep ve boza yalnızca Türkiye'de değil dünyada da müdavimleri olan içecekler. Çin medyası kışa girerken yer verdiği haberinde hem salep hem de bozanın tarihçesinden tarifine kadar öne çıkan noktaları anlatıyor.

Global Times, "Kış yaklaşırken, iki geleneksel Türk içeceği olan salep ve boza için doğru zaman yaklaşıyor. İlki insanı ısıtır, ikincisi soğutur, meraklıları için farklı bir deneyim sunar." ifadeleriyle başlayan haberinde salebin özellikle ülkenin en büyük şehri, kültür merkezi ve gastronomik eritme potası olan İstanbul'da olmak üzere tüm Türkiye'de bütün zamanların kış favorisi olduğunu belirtiyor.

Diğer taraftan Balkanlar'da da popüler olan ve fermente tahıllardan yapılan en eski Türk içeceklerinden biri olarak anlattıkları geleneksel içeceğimiz bozanın sıcak servis edilmese de bir kış içeceği olduğunu anlatıyor.

Haber, her iki içeceğin de Türk kültüründeki varlığının, 10. yüzyılda Türklerin İslam'ı kabul etmesine ve sonrasında İslamiyet'in kabulü ile beraber alkollü içeceklerin yerini boza ve salebin aldığına dikkat çeken haberde bozanın gece saatlerinde "taze boza" diye bağıran satıcılar tarafından müdavimlerine ulaştırıldığını belirtiyor. 

Mutfak araştırmacısı ve yemek yazarlarından Aylin Öney Tan'ın Xinhua'ya verdiği demeçten de bahsediyor. Demeçte yer alan ifadeler: "Türkiye'de insanlar soğuk kış günlerinde bozaya can atıyor." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading