Yandex Metrica

CHP'li Rıdvan Karakayalı'dan kaçak havuzlu villa için 'kümes' taktiği

CHP'li Rıdvan Karakayalı'dan kaçak havuzlu villa için 'kümes' taktiği

İzmir'de eşi adına kayıtlı havuzlu villası kaçak çıkan CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın Kemalpaşa ilçesindeki villayı, tavuk kümesi olarak gösterdiği ortaya çıktı.

Genel

06.02.2024, 16:36

İzmir'de, "Kaçağa geçit yok" diyen CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın kiraz bahçesine villa kondurabilmek için Tarım İl Müdürlüğü'ne eşi aracılığıyla 'Tavuk kümesi, tarımsal depo ve bağ evi yapacağım' diye izin başvurusunda bulunduğu belirlendi. İnternet üzerinden yayın yapan yerel bir televizyon kanalına "İlçedeki kaçak yapıları tek tek tespit edip yıkacağım" diyen CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın eşine ait havuzlu villa kaçak çıkmıştı. Karakayalı'nın aldığı yapı kayıt belgesi iptal edilirken ilginç detaylara ulaşıldı.

Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Haberi Görüntüle

TAVUK KÜMESİ

Sabah gazetesinin katardığı habere göre; Rıdvan Karakayalı'nın kiraz bahçesine villa kondurabilmek için Tarım İl Müdürlüğü'ne eşi aracılığı ile "Tavuk kümesi, tarımsal depo ve bağ evi yapacağım" diyerek izin başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Tarım İl Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda yazılı ve görsel basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek Karakayalı çiftinin tarım arazisi üzerine inşa ettiği havuzlu villasını mercek altına aldı. Resmi evraklardaki incelemede, Karakayalı'nın kaçak olarak havuzlu villa kondurduğu kiraz bahçesine tavuk kümesi, tarımsal depo ve bağ evi yapacağını beyan ettiği belirlendi.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

YIKIM TALEBİ

Tarım İl Müdürlüğü, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın eşi Lütfiye Karakayalı adına kayıtlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 157 ada 6 parselin bulunduğu alanda inceleme yapacağı ve proje onayını beklemeden imalatlara başladığı için metrekare başına para cezası kesileceği kaydedildi. Bu işlemin ardından ise kaçak villanın, izin başvurusunda belirtilen niteliklere uygun olup olmadığına bakılacağı ve kaçak yapının yıkılarak kiraz bahçesi olan arazinin yeniden eski haline döndürülmesinin isteneceği öğrenildi.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

İMAR BARIŞI KAPSAMINA GİRMİYOR

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İmar Barışı'ndan yararlanabilmek için tarım arazisine yaptığı kaçak villanın 31 Aralık 2017'den önce yapıldığını iddia ederek yapı kayıt belgesi almıştı. Şikâyet üzerine, alanın uydu görüntülerini inceleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapının 31 Aralık 2017'den sonra yapıldığını, dolayısı ile İmar Barışı kapsamına girmediğini belirlemişti. Karakayalı'nın yalan beyanda bulunarak aldığı iddia edilen yapı kayıt belgesi, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iptal edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading