Yandex Metrica

Çelebi: CHP istifa gerekçemizi netleştirmiş oldu

Çelebi: CHP istifa gerekçemizi netleştirmiş oldu

Suriye-Irak tezkeresine CHP'nin HDP ile birlikte 'hayır' oyu vermesi, bir süre önce bu partiden istifa eden Mehmet Ali Çelebi'nin de tepkisine yol açtı.

Genel

23.01.2024, 18:11

CHP'den istifa ederek Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi'ne katılan Mehmet Ali Çelebi, Türk askerinin Suriye ve Irak'ta iki yıl daha operasyon yapmasına izin verecek tezkereye CHP'nin 'hayır' oyu vermesini yorumladı. 

Meclis'te gazetecilere konuşan Çelebi, "CHP'nin 'hayır' oyu vermesi, bizim partiden istifa gerekçelerimizi netleştirmiş oluyor... Çünkü 2019'da 'evet' verilmişti. Değişen hiçbir şey yok, sadece 2 yıl faktörü var, iki yıla biz de şerh koyduk. Bir yıl olması daha uygun olurdu ama komple bunun tezkerenin sakatlanması anlamına gelmez. Buna 'evet' verirsiniz şerhinizi koyarsınız" dedi. 

ABD'nin Girit'te, Dedeağaç'ta ve güneyde bir kuşatma halinde olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'ni zorladığını söyledi. Ankara'ya yönelik kuşatma hamlesinin son büyükelçi bildirisinde de görüldüğünü söyleyen Çelebi, "Emperyalizmin derdi adalet değildir zaten" ifadesini kullandı. ANKARA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading